Türkmenistan Devlet Başkanı, EİT Zirvesi’ne katılmak üzere Taşkent’e gitti

Türkmenistan Devlet Başkanı, EİT Zirvesi’ne katılmak üzere Taşkent’e gitti

Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov, 16. Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) Zirvesi’ne katılmak üzere perşembe günü Taşkent’e bir çalışma ziyareti gerçekleştirdi. İlgili haber, Türkmenistan resmi medyası tarafından servis edildi.

Türkmenistan Devlet Başkanı, Özbekistan’ın başkentinde bulunan İslam Kerimov Uluslararası Havalimanı’nda Özbekistan’ın resmi yetkilileri ve Türkmenistan Hükümeti üyeleri tarafından karşılandı.

Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov, ziyareti sırasında Özbekistan Devlet Başkanı Şevket Mirziyoyev ile bir araya gelecek ve 16. EİT Zirvesi’nde Aşkabat’ın Teşkilat içinde etkin ekonomik etkileşim geliştirme vizyonunu sunacak.

Türkmenistan şu anda EİT Dönem Başkanlığı’nı yürütmektedir. Bir önceki EİT 15. Zirvesi, 28 Kasım 2021 tarihinde Aşkabat’ta gerçekleştirilmişti. Başkanlık dönemi için EİT kapsamında ticaret, ekonomi, yatırım, ulaştırma ve lojistik, enerji, kültürel ve insani alanlarda karşılıklı yarar sağlayan ortaklığı etkinleştirmeyi amaçlayan bir Konsept geliştirildi. 15. EİT Zirvesi’nin ardından nihai belge olan Aşkabat Eylem Anlaşması kabul edildi.

İlgili diğer haberler

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, 2023'te 25 farklı ülkeye 36 ziyaret gerçekleştirdi
Serdar Berdimuhamedov, Taşkent’te Şevket Mirziyoyev ile bir araya geldi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "İsrail tarafından acımasızca öldürülen 11 bine yakın Gazzelinin yüzde 73'ü kadın ve çocuklardan oluşuyor."
Özbekistan'da yarın Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Zirvesi yapılacak
Özbekistan'da düzenlenen Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 16. Liderler Zirvesi sona erdi
Türkmenistan ve Özbekistan Devlet Başkanları, karşılıklı ziyaretlerde bulunmayı planlıyorlar