Türkmenistan Devlet Başkanı, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti Başkanını kutladı

Türkmenistan Devlet Başkanı, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti Başkanını kutladı

Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti Devlet İşleri Komisyonu Başkanı Kim Jong-un'a ve tüm ülke halkına Kuruluş Günü münasebetiyle en içten tebriklerini ve en iyi dileklerini iletti. İlgili haber cuma günü Türkmenistan resmi basını tarafından bildirildi.

Bu fırsattan istifade ederek Türkmenistan Devlet Başkanı, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti Başkanı Kim Jong-un'a sağlık ve mutluluk, tüm ülke milleti için ise barış, kalkınma ve refah dileklerini iletti.

Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov, ayrıca Tacikistan Cumhuriyeti'nin Bağımsızlık Günü vesilesiyle Tacikistan Devlet Başkanı Emomali Rahmon'a ve tüm ülke halkına en içten tebriklerini ve en iyi dileklerini iletti.

Devlet Başkanı tebrik mesajında “Tacikistan Cumhuriyeti, sosyal ve siyasi yaşamın her alanında büyük başarılara imza atmış, ülkenin ekonomik kalkınmasında yeni zirvelere ulaşmış ve uluslararası arenada otoritesini giderek güçlendirmiştir. Türkmenistan, Tacikistan Cumhuriyeti ile ikili ilişkilerin genişletilmesine ve geliştirilmesine büyük önem vermektedir. Ülkelerimizin siyasi-diplomatik, ticari-ekonomik, kültürel-insani ve diğer alanlardaki eylemleri başarıyla ilerlettiğini belirtmekten mutluluk duyarım” diye bilirtiyor.

Türkmenistan ile Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti arasındaki diplomatik ilişkiler 10 Ocak 1992'de, Türkmenistan ile Tacikistan arasında ise 27 Ocak 1993'te diplomatik ilişkiler kurulmuştur.

İlgili diğer haberler

Haftanın tarihine bakış
Haftanın tarihine bakış
Haftanın tarihine bakış
Güney Kore’nin Daewoo E&C şirketi Türkmenistan’da şube açacak
TDEHB'de $16,9 milyonluk dizel yakıt satıldı
Orta Asya-Çin boru hattı 400 milyar metreküp doğalgaz taşıdı