Türkmenistan Dışişleri Bakanlığı, BM ihtisas kuruluşlarıyla birçok anlaşma imzaladı

Türkmenistan Dışişleri Bakanlığı, BM ihtisas kuruluşlarıyla birçok anlaşma imzaladı

Türkmenistan Dışişleri Bakanlığı binası, 18 Şubat 2024’te Türkmenistan’ın Bakanlıkları ve Daireleri, kamu kuruluşları ile Birleşmiş Milletler’in (BM) Türkmenistan’daki ihtisas kuruluşları olan BM Kalkınma Programı (UNDP), BM Nüfus Fonu (UNFPA) ve BM Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) arasında anlaşmaların imza törenine ev sahipliği yaptı. İlgili gelişme, Türkmenistan Dışişleri Bakanlığı tarafından servis edildi.

Tören sırasında Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu Türkmenistan Temsilciliği ile Türkmenistan Ekonomi ve Maliye Bakanlığı, Sağlık ve İlaç Sanayi Bakanlığı, Eğitim Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı dahil çeşitli devlet kurumları arasında 2021-2025 Yıllar UNICEF Ülke Programı’nın uygulanmasına yönelik Çalışma Planları imzalandı.

Ayrıca BM Kalkınma Programı Türkmenistan Temsilciliği ile Türkmenistan Ticaret ve Dış Ekonomik İlişkiler Bakanlığı, Maliye ve Ekonomi Bakanlığı, Sağlık ve İlaç Sanayi Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Türkmenistan Devlet Gümrük Servisi arasındaki proje belgelerinde de değişiklikler yapıldı.

Törende, UNDP Türkmenistan Temsilciliği ile Türkmenistan’ın ilgili kurumları arasında mali muhasebenin geliştirilmesi, dış ticaret ve ulaştırma istatistiklerinin iyileştirilmesi, Ombudsmanlık Kurumu’nun kapasitesinin güçlendirilmesi, Merkez Seçim ve Referandum Kurulu kapasitesinin arttırılması gibi işbirliği projeleri de imzalandı.

Bunun yanında etkinlikte, Türkmenistan Devlet Beden Eğitimi ve Spor Komitesi ile UNFPA arasında beden eğitimi ve sporu desteklemenin yanı sıra gençlerin spora katılımını güçlendirmeyi ve cinsiyet eşitliğini teşvik etmeyi amaçlayan 2024-2025 Çalışma Planı ve Türkmenistan Devlet, Hukuk ve Demokrasi Enstitüsü ile UNFPA arasında 2024-2025 Planı imzalandı.

İlgili diğer haberler

Türkmenistan'a solunum yolu hastalıklarının tedavisine yönelik ilaçlar teslim edildi
Gençlik ve Spor Bakanı Bak: "Türkiye, TDT çatısı altında spor alanında yeni iş birliği mekanizmaları geliştirilmesini her zaman desteklemektedir"
İstanbul, 2023'te uluslararası toplantıların buluşma noktası oldu
ITC ile AB, Türkmenistan'ın DTÖ'ye katılımını destekliyor
Görmeden dünyayı geziyor
Bayburt Üniversitesi Geleneksel Öğrenci İftarı 'Dünyanın Renklerini' Buluşturdu