Türkmenistan ile Kamboçya, karşılıklı üst düzey ziyaret olasılığını değerlendirdi

Türkmenistan ile Kamboçya, karşılıklı üst düzey ziyaret olasılığını değerlendirdi

Türkmenistan’ın Kamboçya Büyükelçisi (Daimi ikametgahı Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur) Muhammetniyaz Maşalov ve Kamboçya Dışişleri ve İşbirliği Bakanlığı Devlet Sekreteri Tuot Panhuy arasında salı günü gerçekleşen görüşmede, bu yıl ülkeler arasında karşılıklı üst düzey ziyaretlerin düzenlenmesinin önemine dikkat çektiler.

Türkmenistan’ın Malezya Büyükelçiliği’nden yapılan açıklamaya göre, görüşmede iki ülke arasında siyasi, diplomatik, ticari, ekonomik, kültürel ve insani alanlarda işbirliği konuları ele alındı.

Taraflar ayrıca, Türkmenistan ile Kamboçya arasındaki verimli etkileşimin, yalnızca ikili ilişkileri değil, uluslararası örgütler kapsamındaki işbirliğini de kapsayan geniş bir yelpazeye sahip olduğunu kaydettiler.

Türkmenistan’ın Kamboçya Büyükelçisi Muhammetniyaz Maşalov, Kamboçya’nın başkenti Punom Pen’de yaptığı açıklamada, Türkmenistan’ın Orta Asya’da Kamboçya’nın yeni Siem Reap Angkor Uluslararası Havalimanı ile doğrudan hava bağlantısına sahip ilk ülke olma niyetinde olduğunu ifade etti.

İlgili diğer haberler

Türkmenistan’ın Büyükelçisi: Türkmenistan, Kamboçya’ya doğrudan uçuşlar başlatmayı hedefliyor
Malezya Parlamentosu Temsilciler Meclisi Başkanı, Türkmenistan’ı ziyaret etme ilgisini kaydetti
TBMM'nin 28. Yasama Dönemi'nde dostluk gruplarının sayısı 147'ye ulaştı
Erdoğan'ın katılacağı CICA Zirvesi'nde Asya'da barış ve diyalog için yeni kararlar alınacak
Naylon İpliklerin İthalatında Korunma Önlemi Uygulanacak
Ülke ülke gezerek geleneksel Türk müziğini tanıtıyor