Türkmenistan’ın şirketleri, ürünlerini Müskova’daki Prodexpo-2024 Fuarı’nda sergiliyorlar

Türkmenistan’ın şirketleri, ürünlerini Müskova’daki Prodexpo-2024 Fuarı’nda sergiliyorlar

Türkmenistan’ın özel gıda ürünleri üreticileri, 5-9 Şubat tarihleri arasında Rusya’nın başkenti Moskova’da düzenlenen Prodexpo-2024 Uluslararası Gıda Ürünleri ve İçecekler Fuarı’na katılım gösteriyorlar.

Fuarda Ak Ýol Miwe İçgileri ve Ýüpekçi şirketleri, Türkmenistan’da üretilen alkolsüz içecekleri ve meyve sularını sergiliyorlar. Ak Gar, Altyn Ýunus, Balam, Bars, Täze Aý gibi Türkmenistanlı şirketler ise fuarda çok sayıda şekerleme ürünleri çeşitlerini sergiliyorlar.

Prodexpo-2024 Fuarı, Rusya ve Doğu Avrupa’daki büyük ölçekli uluslararası gıda ürünleri ve içecekler fuarıdır. Fuarda gıda ürünleri, yani günlük hayatta tüketilen temel ürünler, içecekler, tatlılar, sporcu besinleri, organik ve helal ürünler, tropik meyveler gözler önüne seriliyor. Bu fuar, dünyanın 40 ülkesinden 2.145 katılımcıyı bir araya getirdi.

Türkmenistan’ın özel gıda ürünleri üreticileri, Eylül 2023’te Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da düzenlenen Foodex Saudi 10. Uluslararası Gıda Ürünleri ve Alkolsüz İçecekler Fuarı’nda ve Rusya’nın başeknti Moskova’da düzenlenen WorldFood Moscow 2023 Gıda Fuarı’nda kendi ürünlerini tanıttılar.

İlgili diğer haberler

Altyn Ýunus şirketinin ürünleri Çin pazarında satışa çıkarılacak
İstanbul, 2023'te uluslararası toplantıların buluşma noktası oldu
Türkmenistan, uluslararası ''EXPO-2023 Doha'' ve ''Foodex Saudi'' fuarlarına katılacak
Eğitim için daldılar, su altında çöp topladılar
Doğal Saçın 100 Gramı 3 Bin Lira
DHA YURT BÜLTENİ - 10