Türkmenistan, uluslararası ''EXPO-2023 Doha'' ve ''Foodex Saudi'' fuarlarına katılacak

Türkmenistan, uluslararası ''EXPO-2023 Doha'' ve ''Foodex Saudi'' fuarlarına katılacak

Türkmenistan’ın ticaret ve tekstil kompleksinden sorumlu Başkan Yardımcısı Batır Atdayev, cuma günü video iletişim yoluyla gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu toplantısında, Türkmenistan’ın ’EXPO-2023 Doha’’ başlıklı ulusalararası fuara ve ’Foodex Saudi’’ başlıklı 10. uluslararası ticaret fuarına katılmasıyla ilgili yürütülen çalışmalar hakkında Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov’a rapor verdi.

Türkmenistan resmi basınına göre, doğal kaynakların ve çevrenin korunması, çölleşmenin önlenmesi, su kaynaklarının korunması, yenilenebilir enerji kaynakları, yeşil’ şehirler ile ilgili konulara adanmış ’EXPO-2023 Doha’’ başlıklı uluslararası fuar 2 Ekim 2023 - 28 Mart 2024 tarihleri ​​arasında Katar’ın başkenti Doha’da ve ’Foodex Saudi’’ başlıklı 10.

uluslararası ticaret fuarı ise bu yılın eylül ayında Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da düzenlenecek.

Türkmenistan’ın ticaret ve tekstil kompleksinden sorumlu Başkan Yardımcısı ayrıca, ülkenin EXPO-2025 Dünya Fuarı’na katılımı için yapılan hazırlıklar hakkında da bilgi verdi.

Türkmenistan Devlet Başkanı, ülkenin yabancı ülkelerde düzenlenen uluslararası fuarlara katılımı için organize bir hazırlık yapılması gerektiğini vurguladı ve bu konuda Başkan Yardımcısı’na net talimatlar verdi.

Türkmenistan Bakanlar Kurulu’nun olağan toplantısında ülkenin sosyal ve ekonomik kalkınması konularıyla birlikte bazı taslak belgeler ele alındı.

İlgili diğer haberler

Türkmenistan Devlet Başkanı, Uluslararası Sergiler Bürosu Başkanı’nı kabul etti
Söwda Öýi, EXPO-2023'te Türkmenistan'ın Milli Pavilyonu’nu inşa edecek
Gündem Özeti / 15 Aralık 2018
Terörle mücadele balonundan çıkan kriz: Afganistan
Taliban, Afganistan'ın yüzde 90'ını kontrol ettiklerini öne sürdü, Savunma Bakanlığı yalanladı
Taliban, Afganistan'ın yüzde 90'ını kontrol ettiklerini öne sürdü, Savunma Bakanlığı yalanladı