Türkmenistan Devlet Başkanı, Uluslararası Sergiler Bürosu Başkanı’nı kabul etti

Türkmenistan Devlet Başkanı, Uluslararası Sergiler Bürosu Başkanı’nı kabul etti

Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov, perşembe günü Aşkabat’ta Uluslararası Sergiler Bürosu Genel Sekreteri Dimitri Kerkentzes’i kabul etti. İlgili haber, Türkmenistan resmi medyası tarafından servis edildi.

Görüşmede, Uluslararası Sergi Bürosu’nun desteğiyle düzenlenen sergi-fuar çalışmaları alanında işbirliğinin gelecekteki yönleri, ayrıca bu alandaki en iyi uygulamalarının incelenmesi olanakları hakkında görüş alışverişi yapıldı.

Türkmenistan Devlet Başkanı, ülkede uluslararası ticaret ve ekonomik işbirliğinin geliştirilmesine yönelik programlı önlemlerin uygulandığını ve yakın zamanda ’2024-2025 Yılları Türkmenistan’ın Uluslararası Sergi Faaliyetlerinin Konsepti’’nin kabul edildiğini ve bu konsept uyarınca, Türkmenistan’ın Uluslararası Sergiler Bürosu ile işbirliğinin daha da genişletilmesinin amaçladığını kaydetti.

Serdar Berdimuhamedov görüşmede, bu yıl 2 Ekim’de Katar’ın Doha kentinde faaliyetlerine başlayan Uluslararası EXPO-2023 Doha Fuarı’nın açılışı vesilesiyle Uluslararası Sergiler Bürosu Genel Sekreteri’ni tebrik etti ve forumun başarıyla düzenlenmesini diledi.

Haberde belirtildiği gibi, bu uluslararası sergide Türkmenistan’ın sergi bölümü de düzenlendi ve 9 Ekim’de ülkenin Milli gününün organize edilmesi planlanıyor.

Ayrıca Türkmenistan Devlet Başkanı, ülkenin Japonya’nın Osaka kentinde düzenlenecek EXPO-2025 Dünya Fuarı’na katılma konusundaki ilgisini vurgulayarak, oluşturulan organizasyon grubunun bu alanda ilgili faaliyetler yürüttüğünü aktardı.

Uluslararası Sergiler Bürosu Genel Sekreteri Dimitri Kerkentzes, Doha’daki uluslararası fuarın Türkmenistan bölümüyle tanıştığını ve üzerinde büyük etki bıraktığını ifade etti.

Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov ve Uluslararası Sergiler Bürosu Genel Sekreteri Dimitri Kerkentzes, görüşmenin sonunda etkin işbirliğinin daha da yoğunlaştırılacağına olan güvenlerini dile getirerek, birbirlerine sağlık ve çalışmalarında başarı dileklerinde bulundular.

İlgili diğer haberler

Söwda Öýi, EXPO-2023'te Türkmenistan'ın Milli Pavilyonu’nu inşa edecek
Türkmenistan, uluslararası ''EXPO-2023 Doha'' ve ''Foodex Saudi'' fuarlarına katılacak
Terörle mücadele balonundan çıkan kriz: Afganistan
Taliban, Afganistan'ın yüzde 90'ını kontrol ettiklerini öne sürdü, Savunma Bakanlığı yalanladı
Taliban, Afganistan'ın yüzde 90'ını kontrol ettiklerini öne sürdü, Savunma Bakanlığı yalanladı
Kırgızistan, Afganistan'daki gelişmelerden endişe duyuyor