Türkmenistan, Rusya’nın Primorskiy bölgesindeki çocuklar için insani yardım gönderecek

Türkmenistan, Rusya’nın Primorskiy bölgesindeki çocuklar için insani yardım gönderecek

Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov, Gurbanguli Berdimuhamedov’un ismini taşıyan Himayeye Muhtaç Çocuklar Hayır Vakfı adına Rusya’nın Primorskiy bölgesindeki (Primorskiy Kray) çocuklar için Ağustos 2023’de insani yardım gönderilmesine ilişkin Kararnameyi imzaladı. İlgili haber, çarşamba günü Türkmenistan resmi basını tarafından servis edildi.

İnsani yardım gönderilmesine ilişkin Kararname, Türkmenistan halkının kadim iyi niyet ve insani ilkelerine dayanarak ve Rusya’nın Primorskiy bölgesinde meydana gelen doğal afetler dikkate alınarak kabul edildi.

Belge gereğince, Türkmenistan Tekstil Sanayi Bakanlığı ve Sanayiciler ve Girişimciler Birliği’ne Gurbanguli Berdimuhamedov’un ismini taşıyan Himayeye Muhtaç Çocuklar Hayır Vakfı ile birlikte ilgili mal ve gıda ürünlerinden oluşan insani yardım paketini Rusya’nın Primorskiy bölgesindeki çocuklar için hazırlama ve karşılıksız verme talimatı verildi.

Ayrıca Türkmenistan Dışişleri Bakanlığı, Ağustos 2023’de Rusya’nın Primorskiy bölgesine insani yardım gönderilmesi ve teslim edilmesinin organizasyonundan sorumlu kılındı.

İlgili diğer haberler

Türkmenistan’da Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle kadınlara para hediyesi takdim edilecek
Türkmenistan Devlet Başkanı, yeni yöneticileri göreve atadı
Şevket Mirziyoyev, Türkmenistan-Özbekistan Serbest Ticaret Bölgesi’nin kurulmasını onayladı
Türkmenistan Devlet Başkanı, yeni Aşkabat Savcısı’nı atadı
Türkmenistan Devlet Başkanı, Kırgızistanlı mevkidaşıyla telefon görüşmesi gerçekleştirdi
Türkmenistan, Kırgızistan’a insani yardım gönderdi