Türkmenistan sivil havacılığının havacılık güvenliğine ilişkin kurumlararası ekibi kuruldu

Türkmenistan sivil havacılığının havacılık güvenliğine ilişkin kurumlararası ekibi kuruldu

Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov, cuma günü video iletişim yoluyla yapılan Bakanlar Kurulu toplantısında, Türkmenistan’ın sivil havacılığının havacılık güvenliğine ilişkin kurumlararası ekibinin oluşturulması hakkında Kararı imzaladı. İlgili haber, Türkmenistan resmi basınında yer aldı.

Belgeye göre, Türkmenistan sivil havacılığının havacılık güvenliğine ilişkin kurumlararası ekip oluşturuldu ve bu ekibin yapısı ile yapıya ilişkin Yönetmelik onaylandı.

Türkmenistan Bakanlar Kurulu’na bağlı Ulaşım ve Haberleşme Ajansı Genel Direktörü Mämmethan Çakiyev, ülkenin sivil havacılığının havacılık güvenliğine ilişkin kurumlararası ekibin oluşturulması hakkında Karar taslağının hazırlanma aşamasıyla ilgili Serdar Berdimuhamedov’a sunduğu raporda, Türkmenistan Havacılık Kanunu, Türkmenistan’ın ’Ulaşım Güvenliğine İlişkin’’ Kanunu ve Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü standartları ve deneyimler uyarınca, uçuşların yüksek güvenliğini, sürdürülebilirliğini, verimliğiliğini sağlamaya, bu alanda yasal mevzuatın oluşturulmasına ilişkin koordineli çalışamaların yapıldığını ifade etti.

Raporu dinleyen Türkmenistan Devlet Başkanı, ülkenin sivil havacılığını geliştirme çalışmalarında güvenlik konusunun büyük önem arz ettiğini vurguladı ve Türkmenistan Bakanlar Kurulu’na bağlı Ulaşım ve Haberleşme Ajansı Genel Direktörü’ne bu yönde net talimatlar verdi.

Türkmenistan Bakanlar Kurulu’nun olağan toplantısında birçok taslak belge ve diğer konular ele alındı.

İlgili diğer haberler

Türkmenistan Devlet Başkanı, çok sayıda yasa tasarısını imzalayarak kanunlaştırdı
Haftanın tarihine bakış
Haftanın tarihine bakış
Türkmenistan’da Eğitimin Devlet Akreditasyonuna İlişkin Yönetmelik onaylandı
Türkmenistan Devlet Başkanı, yeni Aşkabat Savcısı’nı atadı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "(İsrail-Filistin) Türk dünyası olarak birlik ve beraberlik içinde hareket etmemiz, önce ateşkese sonrasında kalıcı barışa...