Türkmenistan, TAPI doğalgaz boru hattı faaliyetlerinin yoğunlaştırılmasıyla ilgileniyor

Türkmenistan, TAPI doğalgaz boru hattı faaliyetlerinin yoğunlaştırılmasıyla ilgileniyor

Türkmenistan tarafı, Türkmenistan-Afganistan-Pakistan-Hindistan (TAPI) doğalgaz boru hattı faaliyetlerinin yoğunlaştırılması için çabalıyor. DAWN gazetesi, Türkmenistan’ın Pakistan Büyükelçisi Atacan Mövlamov’un Lahor Ticaret ve Sanayi Odası’na (LCCI) yaptığı ziyarette sarf ettiği ifadelere atıfta bulunarak, salı günü konu ile ilgili haber verdi.

Türkmenistan’ın Büyükelçisi ile beraber Nepal ve Azerbaycan’ın Pakistan Büyükelçileri de Lahor Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret ettiler.

Atacan Mövlamov, Türkmenistan’ın Pakistan ile olan ilişkilere büyük önem verdiğini ve TAPI doğalgaz boru hattı faaliyetlerinin hızlandırılmasıyla ilgilendiğini kaydetti.

Türkmenistan’da transit ticaret için lojistik merkez oluşturulduğunu ifade eden Türkmenistan’ın Büyükelçisi, Pakistan’daki Karaçi ve Gwadar limanlarına erişimin önemli olduğunu vurguladı.

Dünyanın ikinci en büyük doğalgaz rezervlerine sahip Galkınış sahasından, Hindistan’ın Pakistan sınırında yer alan Fazilka kentine uzanan ve 1.800 kilometre uzunluğundaki TAPI doğalgaz boru hattı ile yılda 33 milyar metreküp doğalgaz taşınması bekleniyor.

İlgili diğer haberler

Türkmenistan ile Pakistan, ulaşım ve ticari işbirliğini genişletmeyi hedefliyor
Pakistan, Türkmenistan’a ülkenin limanlarını kullanma teklifinde bulundu
Türkmenistan’ın Büyükelçisi, Pakistan Federal Enerji Bakanı ile bir araya geldi
Türkmenistan ile Pakistan, TAPI doğalgaz hattı projesini hızlandırma konusunda anlaştı
Türkmenistan, Pakistan’ın elektrik enerjisi ve doğalgaz talebini karşılayabilir
Türkmenistan ile Pakistan, TAPI projesinin zamanında bitirilmesini ele aldı