Türkmenistan uluslararası uçuş rotasını ve sefer sayısını arttırmayı planlıyor

Türkmenistan uluslararası uçuş rotasını ve sefer sayısını arttırmayı planlıyor

Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov, Cuma günü, Bakanlar Kurulu toplantısında, Bakanlar Kuruluna bağlı Ulaştırma ve İletişim Ajansı Genel Müdürü Mammethan Çakiyev'e, uluslararası uçuş rotaları ve sefer sayısının çoğaltılmasına, uçak biletlerinin dijital sistem üzerinden satın alma koşullarının iyileştirilmesine yönelik talimatlar verdi.

Toplantı sırasında Mammethan Çakiyev, yılın ilk sekiz ayında Bakanlar Kurulu'na bağlı Ulaştırma ve İletişim Ajansı'nın işlerinin ve hizmetlerin sağlanmasındaki büyüme oranının yüzde 123,8 olduğunu kaydetti.

Rapora göre, bu yılın Ocak-Ağustos döneminde karayolu, demiryolu, hava, deniz ve nehir taşımacılığındaki büyüme oranı yüzde 106,2'ye, yolcu taşımacılığında ise yüzde 104,6'ya ulaştı.

Ayrıca Mammethan Çakiyev, “Türkmenistan'da 2019-2025 yılları için Dijital Ekonominin Geliştirilmesi Konsepti’ni” hayata geçirme kapsamında yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Raporu özetleyen Devlet Başkanı, kara, deniz ve demiryolu yoluyla kargo taşımacılığına yönelik başvuruların kabulünde dijital sistemin imkanlarının geliştirilmesi gerektiğini belirterek, Kurum Başkanına özel talimatlar verdi.

Hükümet toplantısında ülkenin sosyo-ekonomik kalkınmasının güncel görevleri ve bir dizi belgenin taslakları değerlendirildi.

İlgili diğer haberler

İstanbul, 2023'te uluslararası toplantıların buluşma noktası oldu
Halkbank, NFC ve QR kodlaryla ödeme yapılabilecek bir uygulama geliştirdi
TDT Uzay Ajansları ve İlgili Makamları 2. Toplantısı Özbekistan'da yapıldı
Türkiye, EİT Ülkeleriyle Dijitalleşme Alanında İş Birliğini Paylaşmaya Hazır
AGİT Genel Sekreteri mart ayında Türkmenistan’ı ziyaret edecek
2024: Türkmenistan ile AGİT, 37 projeyi hayata geçirmeyi planlıyor