Türkmenistan ve Özbekistan Devlet Başkanları, karşılıklı ziyaretlerde bulunmayı planlıyorlar

Türkmenistan ve Özbekistan Devlet Başkanları, karşılıklı ziyaretlerde bulunmayı planlıyorlar

Özbekistan’ın Aşkabat Büyükelçisi Akmaljon Kuçkarov, Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov ve Özbekistan Devlet Başkanı Şevket Mirziyoyev’in 2024 yılında karşılıklı ziyaretler gerçekleştirmeyi planladıklarını aktardı.

UzDaily ajansının pazartesi günü bildirdiğine göre, zaman ve mekan da dahil olmak üzere yaklaşan ziyaretlerin ayrıntılarının halihazırda diplomatik kanallar aracılığıyla koordine edilyor.

Diplomat, Türkmenistan ile Özbekistan arasındaki karşılıklı ticaret hacminin 2017’den 2023’e kadar geçen sürede beş kattan fazla arttığını ve 2023’te 1,09 milyar ABD dolarına ulaştığını da sözlerine ekledi.

Büyükelçi, 2023 yılında Özbekistan’a 2 milyar metreküp Türkmenistan doğalgazının tedarikine ilişkin anlaşma da dahil olmak üzere iki ülke arasındaki doğalgaz ve elektrik ticaretinin başarılı bir şekilde devam ettiğinin altını çizdi.

Özbekistan’ın Türkmenistan Büyükelçisi Akmaljon Kuçkarov ayrıca, Özbekistan ve Türkmenistan kamuoyunu iki ülkenin geniş sanayi ve üretim potansiyeliyle tanıştırmak amacıyla bu yıl Taşkent ve Aşkabat’ta Made in Uzbekistan ve Made in Turkmenistan Fuarlarının düzenlenmesinin planlandığını kaydetti.

İlgili diğer haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: AYM arka arkaya yanlışlar yapıyor, Yargıtay'ın kararı asla bir kenara atılamaz
İstanbul, 2023'te uluslararası toplantıların buluşma noktası oldu
Dünya Liderleri, Türkmenistan Devlet Başkanı’nın Yeni Yılı’nı kutladılar
Gurbanguli Berdimuhamedov, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la bir araya geldi
Astana’da Türkmenistan Devlet Başkanı’nın ’Gençler-Vatanın Direği’’ kitabı tanıtıldı
Türkmenistan ile Kırgızistan, ziyaretlerin üst düzey organizasyonunu görüştü