USAID, Türkmenistan’ın özel sektörünü geliştirmek için TSGB ile işbirliği yapıyor

USAID, Türkmenistan’ın özel sektörünü geliştirmek için TSGB ile işbirliği yapıyor

ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı (USAID) ile Türkmenistan Sanayiciler ve Girişimciler Birliği (TSGB), Türkmenistan’da özel sektörü daha da geliştirmek amacıyla 7 Temmuz’da bir Mutabakat Zaptı imzaladı.

USAID tarafından pazartesi günü yapılan basın açıklamasına göre, Mutabakat Zaptı rekabet gücünün arttırılması, özel sektör tarafından üretilen ürün ve hizmetlerin ihracatının genişletilmesi ve yatırım ortamının iyileştirilmesi için iki taraf arasında bir işbirliği planının ana hatlarını içeriyor.

Belge, USAID’in kadınların ve gençlerin ekonomik olarak güçlendirilmesinin yanı sıra iş sektöründe dijitalleşme, e-ticaret ve yeniliklerin teşvik edilmesine yönelik kararlı desteğinin de altını çiziyor. Mutabakat Zaptı’nın bu çabaları daha da güçlendirmesi ve Türkmenistan’da daha hareketli ve rekabetçi bir özel sektör yaratılmasına yardımcı olması bekleniyor.

USAID, 10 Temmuz’da Türkmenistan Meclisi’nin yeni seçilen 27 Milletvekiline uluslararası parlamento uygulamaları konusunda verdiği iki günlük semineri tamamladı. Seminerde Milletvekillerine yasama alanındaki en iyi uygulamalar tanıtıldı ve dünyanın dört bir yanındaki parlamento meclislerinin verimli süreçleri sergilendi.

2008 yılında kurulan Türkmenistan Sanayiciler ve Girişimciler Birliği’nde bugün Türkmenistan’ın 28 binden fazla özel sektör temsilcisi bulunuyor. Gelinen bu dönemde TSGB üyelerinin ticaret hacimleri 2008 yılına göre 39,3 kat arttı.

İlgili diğer haberler

Türkiye ile Türkmenistan arasında 13 anlaşma imzalandı
Kırgızistan, Özbekistan ve Rusya, Türkmenistan üzerinden ulaşım koridoru geliştirmeyi hedefliyorlar
Türkmenistan-Bahreyn ilişkilerinin geliştirilmesine ilişkin birçok belge imzalandı
TBMM Dışişleri Komisyonu 22 kanun teklifini kabul etti
Gurbanguli Berdimuhamedov, Dubai Aviation Corporation şirketinin Satış Direktörü'yle görüştü
Çeşitli alanlardaki işbirliklerine ilişkin milletlerarası anlaşmalar Resmi Gazete'de