Astrahan Valisi: Bölgenin şirketleri Hazar Denizi’nde nakliye hattı kurmaya hazırlar

Astrahan Valisi: Bölgenin şirketleri Hazar Denizi’nde nakliye hattı kurmaya hazırlar

Astrahan denizcilik şirketleri, Hazar Denizi’nde Astrahan ile Türkmenistan’ın Türkmenbaşı Uluslararası Deniz Limanı arasında bir deniz taşımacılığı hattı kurulmasına dahil olmaya hazırlar. Astrahan Valisi İgor Babuşkin, cumartesi günü St.Petersburg Uluslararası Ekonomi Forumu (SPIEF) çerçevesinde TASS ajansına konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

İgor Babushkin, bölgenin filosunu genişletme potansiyeline sahip olduğunu da sözlerine ekledi.

Babuşkin, ’Nakliye şirketlerimizle Astrahan’ın Olya limanı ile Türkmenistan’ın Türkmenbaşı Uluslararası Deniz Limanı arasında bir nakliye hattı açılması konusunda çalışmalar yaptık, onlar da bu işe dahil olmaya hazırlar.’’ diye kaydetti.

Vali ayrıca Astrahan’ın gemi inşaat şirketlerinin Hazar Denizi’ndeki nakliye hatlarında çalışacak gemiler inşa etmeye hazır olduklarını, bunun da Kuzey-Güney Uluslararası Ulaşım Koridoru’da yük akışının artmasına katkıda bulunacağını ve Hazar Denizi boyunca taşımacılıkta yük sahiplerinin maliyetlerini azaltacağını belirtti.

Bu yılın ocak ayı sonunda Türkmenistan Ulaşım ve Lojistik Merkezi Açık Anonim Şirketi (TULM) ile Lotos Özel Ekonomik Bölgesi (Rusya Federasyonu) Şirketi arasında Astrahan Oblastı Limanı Özel Ekonomik Bölgesi’nde Türkmenistan Lojistik Merkezi’nin Oluşturulmasında Yatırım Projesinin Uygulanmasına İlişkin Mutabakat Zaptı imzalandı.

İlgili diğer haberler

Türkmenaragatnaşyk Ajansı, yabancı şirketlerle bir dizi anlaşma imzaladı
Türkmenistan ile Rusya, iki kuru yük gemisi inşa etmeyi planlıyor
Türkmenistan, Hazar bölgesinde önemli ulaşım merkezine dönüşebilir
Kuzey-Güney Koridoru’nda kargo taşımacılığı hacminin 32 milyon tona ulaşması bekleniyor
Kazakistan, Rusya ve Türkmenistan, taşımacılığı geliştirmek için şirket kuracaklar
Türkmenistan-Rusya ilişkilerini ilerletmeye yönelik birçok anlaşma imzalandı