Gumdag-Etrek-İran Sınırı Karayolu inşa edilecek

Gumdag-Etrek-İran Sınırı Karayolu inşa edilecek

Türkmenistan Devlet Karayolu İnşaat İdaresi Ajansı ile İran Yol ve Kentleşme Bakanlığı, Gumdag-Etrek-İran Sınırı Karayolu’nun inşasına ilişkin İşbirliği Anlaşması imzaladı.

Bu güzergahtaki karayolunun inşasına ilişkin İşbirliği Anlaşması, Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta cumartesi günü düzenlenen Türkmenistan-İran Hükümetlerarası Ekonomik İşbirliği Komisyonu’nun olağan toplantısında imzalandı. İlgili haber, Türkmenistan resmi medyası tarafından bildirildi.

Toplantıda iki ülkenin ilgili devlet yapıları, iş çevrelerinin yöneticileri ve temsilcileri, öncelikli alanlarda karşılıklı ilişki yelpazesinin genişletilmesindeki olumlu ivmeye dikkat çekerek, akaryakıt, enerji, ulaşım, haberleşme komplekslerinde verimli ilişkilerin derinleştirilmesi, inşaat ve altyapı, gümrük ve sınır düzenlemeleri, sanayi, tarım, su yönetimi, mühendislik ve teknik çalışmalar alanlarında müzakereleri sürdürmeye hazır olduklarını teyit ettiler.

Ayrıca toplantı sonuçlarına ilişkin Mari (Türkmenistan)-Meşhed (İran) Elektrik İletim Hattı’nın Türkmenistan kesiminin finansmanı ile ilgili Türkmenenergo Devlet Elektroenerji Şirketi, Tawanir şirketi, Sanergy Pishro Export and Energy Promotion şirketi arasında Çerçeve Anlaşması, Türkmenistan-İran Ekonomik İşbirliği Komisyonu 17. Toplantısı’nın Protokolü imzalandı.

İlgili diğer haberler

Mari-Meşhed Elektrik İletim Hattı’nın finansmanına ilişkin Anlaşma imzalandı
Aşkabat, Türkmenistan-İran sınırlarında ticari-ekonomik bölgeler oluşturmayı önerdi
Orta Koridor'da transit gümrük işlemlerini basitleştirme projesi görüşüldü
İstanbul, 2023'te uluslararası toplantıların buluşma noktası oldu
Türkmenistan ile Türkiye arasında ekonomik işbirliği protokolü imzalandı
Türkmenistan ile Türkiye arasında ekonomik işbirliği protokolü imzalandı