Mari-Meşhed Elektrik İletim Hattı’nın finansmanına ilişkin Anlaşma imzalandı

Mari-Meşhed Elektrik İletim Hattı’nın finansmanına ilişkin Anlaşma imzalandı

Türkmenenergo Devlet Elektroenerji Şirketi,Tawanir şirketi, Sanergy Pishro Export and Energy Promotion şirketi arasında Mari (Türkmenistan)-Meşhed (İran) Elektrik İletim Hattı’nın Türkmenistan kesiminin finansmanına ilişkin Çerçeve Anlaşması imzalandı. İlgili haber, Türkmenistan resmi medyası tarafından servis edildi.

Çerçeve Anlaşması, cumartesi günü Aşkabat’ta yapılan Türkmenistan-İran Hükümetlerarası Ekonomik İşbirliği Komisyonu’nun olağan toplantısında imzalandı.

Toplantıda ayrıca, iki ülke arasındaki doğalgaz işbirliğinin daha da ilerletilmesi için son dönemde düzenli bir şekilde çaba harcandığı vurgulandı.

Körpeje-Gurtguýy doğalgaz boru hattının kapsaitesinden tam yararlanılarak, Türkmenistan’dan İran’a sevk edilen doğalgaz hacminin arttırılmasına olan ilgi teyit edildi ve Çaloýuk doğalgaz ölçme istasyonu aracılığıyla Türkmenistan’ın İran’a sevk edilen doğalgaz hacmini arttırmaya hazır olduğu belirtildi.

Ayrıca Türkmenistan Devlet Karayolu İnşaat İdaresi Ajansı ile İran Yol ve Kentleşme Bakanlığı arasında Gumdag-Etrek-İran Sınırı Karayolu’nun inşasına ilişkin İşbirliği Anlaşması’nın yanı sıra Türkmenistan-İran Ekonomik İşbirliği Komisyonu 17. Toplantısı’nın Protokolü imzalandı.

İlgili diğer haberler

Aşkabat, Türkmenistan-İran sınırlarında ticari-ekonomik bölgeler oluşturmayı önerdi
Gumdag-Etrek-İran Sınırı Karayolu inşa edilecek
İstanbul, 2023'te uluslararası toplantıların buluşma noktası oldu
Türkmenistan ile Türkiye arasında ekonomik işbirliği protokolü imzalandı
Türkmenistan ile Türkiye arasında ekonomik işbirliği protokolü imzalandı
Orta Koridor'da transit gümrük işlemlerini basitleştirme projesi görüşüldü