Gurbanguli Berdimuhamedov, Özbekistan Devlet Başkanı ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi

Gurbanguli Berdimuhamedov, Özbekistan Devlet Başkanı ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi

Türkmenistan halkının Milli Lideri, Türkmenistan Halk Meclisi Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, perşembe günü Özbekistan Devlet Başkanı Şevket Mirziyoyev ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Telefon görüşmesinde karşılıklı yarar, eşitlik ilkelerine dayalı geliştirilen devletlerararası ilişkileri pekiştirme olanakları ele alındı.

Türkmenistan halkının Milli lideri ve Özbekistan Devlet Başkanı, telefon görüşmesinde birbirlerini yaklaşmakta olan Yeni Yıl Bayram vesilesiyle tebrik ederek, iki ülkenin halklarına barış, mutluluk, esenlik dileklerini ifade ettiler. Şevket Mirziyoyev, fırsattan istifade ederek, Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov’a sıcak selamlarını ve en iyi dileklerini dile getirdi.

Stratejik işbirliğini sürdürmenin önemine dikkat çeken Türkmenistan Halk Meclisi Başkanı, günümüz şartlarının iki komşu ülkeden Orta Asya’da sürdürülebilir kalkınmaya sağlamak için daha da yakınlığı, çabaların birleştirilmesini ve eylemlerin koordinasyonunu talep ettiğini vurguladı.

Taraflar, iki ülke arasındaki kardeşlik ilişkilerini halklarına mahsus manevi seviyede sürekli geliştirmeyi hedeflediklerini belirterek, halihazırda Türkmenistan ile Özbekistan arasındaki işbirliğinin yeni içeriklerle zenginleştirilmesini memnuniyetle kaydettiler.

Telefon görüşmesinde, her iki ülkenin ulaştırma ve enerji alanlarında stratejik işbirliğini yoğunlaştırmaya hazır olduğu da teyit edildi.

Türkmenistan halkının Milli Lideri, Türkmenistan Halk Meclisi Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov ve Özbekistan Devlet Başkanı Şevket Mirziyoyev, birbirlerine sağlık, sorumluluk gerektiren devlet görevlerinde başarı dilediler.

İlgili diğer haberler

2023: Türkmenistan-Özbekistan ticaret hacmi $1 milyarı aşacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, 2023'te Gazze için yoğun diplomasi
Gurbanguli Berdimuhamedov’un Özbekistan’ı ziyaret etmesi bekleniyor
Türkmenistan Devlet Başkanı, Kırgızistanlı mevkidaşıyla telefon görüşmesi gerçekleştirdi
Türkmenistan ve Özbekistan Devlet Başkanları, karşılıklı ziyaretlerde bulunmayı planlıyorlar
Şevket Mirziyoyev, Türkmenistan-Özbekistan Serbest Ticaret Bölgesi’nin kurulmasını onayladı