Gurbanguli Berdimuhamedov’un Özbekistan’ı ziyaret etmesi bekleniyor

Gurbanguli Berdimuhamedov’un Özbekistan’ı ziyaret etmesi bekleniyor

Özbekistan Devlet Başkanı Şevket Mirziyoyev, Türkmenistan halkının Milli Lideri, Türkmenistan Halk Meclisi Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov’a gönderdiği mektubunda, Türkmenistan halkının Milli Lideri’nin Özbekistan’a gerçekleştireceği ziyaretin karşılıklı işbirliğini daha da geliştirmeye, önemli ortak projelerin, programların hayat geçirmeye değerli katkılar vereceğine inandığını ifade etti.

Özbekistan Devlet Başkanı, iki ülke arasında asırlara dayanan dostluğu, iyi komşuluğu ve stratejik işbirliğini daha da ilerletmeye yönelik mektubu için Gurbanguli Berdimuhamedov’a minnettarlığını dile getirdi. İlgili haber, Türkmenistan resmi basını tarafından pazartesi günü servis edildi.

Şevket Mirziyoyev’in mektubunda, ’Türkmenistan halkının büyük evladı, filozof ve şair Mahtumkulu Firaki’nin 300. doğum yıldönümünün Özbekistan’da geniş çapta kutlanmasına ilişkin Kararımız ile ilgili Sizin görüşleriniz şahsım adına çok değerlidir.’’ ifadeleri yer alıyor.

Ayrıca Şevket Mirziyoyev, bu yıl Özbekistan’da düzenlenmesi planlanan Mahtumkulu Firaki’nin eserlerine adanmış etkinliklerin organizasyonuna Türkmenistan tarafının da aktif olarak katılmasını umduğunu ve bu etkinliklerin Mahtumkulu Firaki’nin 300. doğum yıldönümüne değerli bir katkı sağlayacağına inandığını kaydetti.

Özbekistan Devlet Başkanı Şevket Mirziyoyev mektubunun sonunda, Türkmenistan Halk Meclisi Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov’a ve ailesine sağlık, uzun ömür, aile huzuru, mutluluk, çalışmalarında yeni başarılar, Türkmenistan’ın kardeş halkına ise esenlik ve refah dileklerinde bulundu.

İlgili diğer haberler

Gurbanguli Berdimuhamedov, Erdoğan’ı ziyaret için Türkmenistan’a davet etti
Kiev’deki Mahtumkulu Kütüphanesi’nin müzesine Türkmen Milli kültürel değerleri teslim edildi
Gurbanguli Berdimuhamedov, kırdığı yeni rekor vesilesiyle Oleg Kononenko’yu tebrik etti
Türkmenistan’ın Ukrayna Büyükelçiliği’nde Mahtumkulu Firaki’nin 300. yıldönümü vesilesiyle etkinlik düzenlendi
Astana’da Türkmenistan Devlet Başkanı’nın ’Gençler-Vatanın Direği’’ kitabı tanıtıldı
Yeni yılda Türkmenistan’da dünyaya gelen ilk bebeğe Arkadag ismi verildi