Gurbanguli Berdimuhamedov, Orta Asya Devlet Başkanları Onur Nişanı ile ödüllendirildi

Gurbanguli Berdimuhamedov, Orta Asya Devlet Başkanları Onur Nişanı ile ödüllendirildi

Tacikistan Devlet Başkanı İmamali Rahman’ın davetlisi olarak çalışma ziyaretiyle Duşanbe’ye gelen Türkmenistan halkının Milli Lideri, Türkmenistan Halk Meclisi Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, Orta Asya Devlet Başkanları Onur Nişanı ile ödüllendirildi. İlgili haber, Türkmenistan resmi medyası tarafından perşembe günü servis edildi.

Kasri Millat Sarayı’nda düzenlenen ödül töreninde Türkmenistan halkının Milli Lideri’ne ödülü Tacikistan Devlet Başkanı İmamali Rahman tarafından takdim edildi.

Türkmenistan Halk Meclisi Başkanı, Tacikistan’ın başkentinde düzenlenen uluslararası etkinlikler çerçevesinde kendisine bu yüksek ödülün takdim edilmesinden dolayı içten şükranlarını ifade etti.

Gurbanguli Berdimuhamedov, bu ödülün Türkmenistan halkına duyulan büyük saygının bir ifadesi olduğunu belirtti. Ayrıca bu ödülü, Türkmenistan’ın Orta Asya ülkeleri arasındaki dostluk ve kardeşlik ilişkilerinin güçlendirilmesine yaptığı katkının bir takdiri olarak gördüğünü kaydetti.

Orta Asya Devlet Başkanları Beşinci İstişare Toplantısı, Tacikistan’ın başkenti Duşanbe’de gerçekleştirildi. Toplantı sonucunda bir Ortak Bildiri ve bir dizi anlaşma imzalandı.

İlgili diğer haberler

İmamali Rahman, Gurbanguli Berdimuhamedov’u Orta Asya Liderleri Zirvesi’ne davet etti
Orta Asya Devlet Başkanları Tacikistan'da toplandı
Türkmenistan Devlet Başkanı, Duşanbe’de Tacikistanlı mevkidaşıyla görüştü
Dünya Liderleri, Türkmenistan Devlet Başkanı’nın Yeni Yılı’nı kutladılar
Türkmenistan bankası ile Suudi Kalkınma Fonu, işbirliğinin güçlendirilmesini görüştü
BDT Devlet Başkanları Yüksek Konseyi Zirvesi Kırgızistan'da Gerçekleşti