Türkmenistan Devlet Başkanı, Duşanbe’de Tacikistanlı mevkidaşıyla görüştü

Türkmenistan Devlet Başkanı, Duşanbe’de Tacikistanlı mevkidaşıyla görüştü

Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov, perşembe günü Duşanbe’de Tacikistan Devlet Başkanı İmamali Rahman ile bir araya geldi. İlgili haber, Tacikistan Devlet Başkanlığı Basın Servisi tarafından servis edildi.

Devlet Başkanları, Türkmenistan ile Tacikistan arasındaki karşılıklı işbirliğiyle birlikte Duşanbe’nin ev sahipliğinde 14-15 Eylül tarihlerinde düzenlenecek Orta Asya Devlet Başkanları Beşinci İstişare Toplantısı’nın gündemini ele aldılar.

Ayrıca iki ülke arasındaki ticari ve ekonomik ilişkiler, aynı zamanda ticaret hacminin geliştirilmesi, kültürel ve insani işbirliği yelpazesinin genişletilmesiyle ilgili görüş alışverişi yapıldı.

Görüşmede, iki ülke arasında ticari ve ekonomik ilişkileri ilerletmek amacı ile Türkmenistan-Tacikistan Hükümetlerarası Ortak Komisyonu’nun faaliyetlerini yoğunlaştırmanın önemi vurgulandı.

Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov, Tacikistan ziyareti kapsamında Uluslararası Aral Denizi’ni Kurtarma Fonu (IFAS) Kurucu Devlet Başkanları Konseyi’nin olağan toplantısına da katılacak.

İlgili diğer haberler

Tacikistan, IFAS’ın 30. kuruluş yıldönümü konferansına ev sahipliği yapacak
Türkmenistan Devlet Başkanı, Tacikistan’a resmi ziyaret gerçekleştirecek
Türkmenistan Devlet Başkanı, çalışma ziyareti için Duşanbe’ye gitti
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Memurlarımıza zamlar gelirken, emeklilerimize hiçbir şeyin gelmemesi olacak bir şey değil. Onları da inşallah memnun edecek...
Türkmenistan Devlet Başkanı Tacikistan'a çalışma ziyaretini gerçekleştirecek
İmamali Rahman, Gurbanguli Berdimuhamedov’u Orta Asya Liderleri Zirvesi’ne davet etti