Japonya'nın NEXI Ajansı, Türkmenistan'daki projelerin finansmanına katılmaya hazır olduğunu onayladı

Japonya'nın NEXI Ajansı, Türkmenistan'daki projelerin finansmanına katılmaya hazır olduğunu onayladı

Türkmenistan ekonomi heyeti, Japonya İhracat ve Yatırım Sigorta Kurumu (NEXI) temsilcileri ile bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede NEXI Ajansı’nın temsilcileri, Türkmenistan’da uygulanmakta olan projelere katılmaya hazır olduğunu kaydettiler. Türkmenistan’ın Japonya Büyükelçiliği, gelişmeyle ilgili pazar günü haber verdi.

Görüşme, Türkmenistan Devlet Dış Ekonomik İş Bankası Başkanı Rahimberdi Cepbarov başkanlığındaki Türkmenistan heyetinin bu yılın 13-16 Aralık tarihlerinde Japonya’nın başkenti Tokyo’ya gerçekleştirmiş olduğu ziyareti çerçevesinde düzenlendi.

Taraflar, çeşitli ekonomik projelerin uygulanmasına yönelik müzakerelerde bulundular ve bu girişimlerin mali açıdan desteklenmesini ele aldılar. NEXI Ajansı, Türkmenistan’da uygulanmakta olan projelere mali destek sağlamaya hazır olduğunu doğruladı.

Türkmenistan heyeti ayrıca, Japonya Uluslararası İşbirliği Bankası (JBIC), Japonya Dış Ticaret Kuruluşu (JETRO), Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı ve ülkenin diğer büyük ölçekli kurumlarının tesilcileriyle yaptığı görüşmelerde, karşılıklı ilişkilerin ve ortak projelerin yeni yönleri tanımlandı.

Bunun yanında Türkmenhimiýa (Türkmenkimya) Devlet Kurumu ile Japonya’nın Kawasaki Heavy Industries Ltd. Şirketi arasında iki anlaşma imzalandı. Türkmenistan ve Japonya’nın havacılık kurumlarının arasındak gerçekleşen görüşmelerde ise, iki ülke arasında doğrudan hava trafiğinin kurulması konuları ele alındı.

İlgili diğer haberler

Güney Kore’nin Daewoo E&C şirketi Türkmenistan’da şube açacak
Türkmenistan bankası ile Suudi Kalkınma Fonu, işbirliğinin güçlendirilmesini görüştü
Aşkabat ve Londra, iş ilişkilerinin güçlendirilmesini görüştüler
Türkmenistan-IMF: Gelecek vaat eden projelere yatırım çekme konuları görüşüldü
Türkmenistan ile Amerikan finans kurumu, yatırım fonunun oluşturulmasına ilişkin görüştü
Türkmenistan ile Abu Dabi büyük yatırım anlaşmalarını imzaladı