Macaristan ile Özbekistan, özel ekonomik bölge oluşturacak

Macaristan ile Özbekistan, özel ekonomik bölge oluşturacak

Macaristan Dışişleri ve Ticaret Bakanı Peter Szijjarto, perşembe günü Budapeşte’de düzenlenen Macaristan-Özbekistan Karma Hükümetlerarası Ekonomik İşbirliği Komitesi toplantısının ardından yaptığı açıklamada, Macaristan ile Özbekistan’ın Taşkent yakınlarında özel bir ekonomik bölge kuracağını duyurdu.

Peter Szijjarto, Özbekistan Yatırım, Sanayi ve Ticaret Bakanı Laziz Kudratov ile düzenlediği ortak basın toplantısında, özel ekonomik bölgenin Macaristan ile Özbekistan arasındaki işbirliğini daha da güçlendireceğini ifade etti.

Macaristan Dışişleri ve Ticaret Bakanı, Macaristan şirketlerinin ilaç, tarım ve gıda sektörlerindeki projelerle Özbekistan pazarına girmeye hazırlandığını kaydetti. Szijjarto ayrıca, Orta Asya'daki yatırımlarını desteklemek için yakında bir sermaye fonu kuracaklarını belirtti.

Macaristan Dışişleri ve Ticaret Bakanı Peter Szijjarto, Orta Asya’nın yeni jeopolitik ve küresel ekonomik gerçeklerin ortasında’ giderek daha önemli hale geldiğini kaydetti.

Bakan Peter Szijjartı, pazartesi günü Budapeşte’de Kırgızistan Dışişleri Bakanı Jeenbek Kulubaev ile düzenlediği ortak basın toplantısında, Orta Asya’nın Avrupa Birliği (AB) ile ticari işbirliğinde çok önemli bir rol oynadığını belirtti ve AB ile Orta Asya arasındaki bağların güçlendirilmesi çağrısında bulundu.

İlgili diğer haberler

Türkmenistan ile Macaristan, karşılıklı Büyükelçiliklerin açılması üzerine anlaştı
Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov’un Macaristan’ı ziyaret etmesi bekleniyor
Türkmenistan ile Macaristan, doğalgaz arzı konusunda anlaşma sağladı
Türk Konseyi Genel Sekreteri Amreyev'in Macaristan Ziyareti
İstanbul, 2023'te uluslararası toplantıların buluşma noktası oldu
Kazakistan'da TDT Devlet Başkanları Konseyi 10.Zirvesi düzenlendi