Ocak-Ağustos: Balkan vilayeti genelinde yaklaşık 511 ton teknik iyot üretildi

Ocak-Ağustos: Balkan vilayeti genelinde yaklaşık 511 ton teknik iyot üretildi

Türkmenistan’ın kimya endüstrisine ait tesislerde, bu yılın ilk sekiz ayında Balkan vilayeti genelinde yaklaşık 511 ton teknik iyot üretildi. İlgili haber, Türkmenistan resmi basınında çarşamba günü yer aldı.

Ayrıca ilgili dönemde, Balkan vilayetinde yaklaşık 543 ton teknik karbon ve 766 tondan fazla sodyum sülfat üretildi.

Ocak-Ağustos 2023 döneminde, Balkan vilayeti genelinde kamu ve özel işletmeler tarafından üretilen sanayi ürünlerinin toplam değeri 13 milyar 609 milyon manatı aşarak, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6,7 arttı. Haberde, elde edilen sonucun yaklaşık yarısının özel sektör temsilcilerinin payına düştüğü belirtiliyor.

Türkmenistan’ın batısında bulunan Balkan vilayetindeki Avaza ve Balkanabat Devlet Elektrik Santralleri ile Türkmenbaşı Termik Santrali’nde bu yılın ilk sekiz ayında üretilen toplam elektrik hacmi 3 milyar 155 milyon kWh oldu.

Geçen raporlama döneminde, Türkmenistan’ın akaryakıt ve enerji kompleksinin en büyük üretim birimlerinden biri olan Türkmennebit (Türkmenpetrol) Devlet Kurumu’nun işletmeleri tarafından işletilen kuyulardan doğalgaz kondensatı da dahil 2 milyon 366 bin tondan fazla petrol ve yaklaşık 3 milyar 10 milyon metreküp doğalgaz çıkarıldı.

Türkmenistan’ın akaryakıt ve enerji kompleksinin sekiz aylık sıvılaştırılmış doğalgaz üretim planı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 58 arttı.

İlgili diğer haberler

Avaza’da ’Turkmenistan is open’’ başlıklı yatırım forumu ve fuar düzenlenecek
Türkmenistan ile Kazakistan, bir sonraki iş forumunun Aşkabat'ta yapılmasında anlaştı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Suriye-Türkiye-Rusya üçlü olarak bir adım atalım istiyoruz"
Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev, resmi ziyaretle Türkmenistan’a geldi
Türkmenistan, Azerbaycan ve Türkiye, enerji işbirliğini güçlendirecek anlaşmaları imzalayacaklar
Türkmenistan, Azerbaycan ve Türkiye Dışisleri Bakanları, Avaza’da bir araya geldiler