Özbekistan-Türkmenistan-İran rotasında konteyner taşımacılığını geliştirme olasılıkları görüşüldü

Özbekistan-Türkmenistan-İran rotasında konteyner taşımacılığını geliştirme olasılıkları görüşüldü

Özbekistan Demiryolları Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Birinci Başkan Yardımcısı Hikmetulla Rahmetov, şirketin ulaşım ve lojistikten sorumlu Başkan Yardımcısı Abdulmalik Kamilcanov, Türkmenistan Ulaşım ve Lojistik Şirketi (TULM) ve İran’ın Vision Global Terminal şirketlerinin temsilcilerinin katılımları ile Özbekistan’da yapılan toplantıda, Özbekistan-Türkmenistan-İran rotasında konteyner taşımacılığını geliştirme olasılıkları ele alındı.

UzDaily internet yayının çarşamba günkü haberine göre, toplantıda taraflar Özbekistan’a ve bu ülke üzerinden diğer ülkelere konteyner taşımacılığının geliştirilmesini ele aldılar. Ayrıca toplantıda Güneydoğu Asya ülkelerinin limanlarından ithal edilen konteynerlerin İran’ın Bender Abbas Limanı üzerinden Özbekistan’a taşınma süresinin azaltılması, konteynerlerin Sarahs sınır istasyonunda Özbekistan Demiryolları Anonim Şirket ait montaj platformlarına yeniden yüklenmesi ele alındı.

Bununla birlikte İran’ın Vision Global Terminal şirketinin yetkilileri, Bender Abbas ve Sarahs sınır kapısında bulunan terminallerin kapasitelerine ilişkin bilgi verdiler.

Daha önce Özbekistan ile İran, Özbekistan-Türkmenistan-İran üçlü çok modlu ulaşım koridorunun geliştirilmesi konusunda anlaşmaya vardı.

İlgili diğer haberler

Türkmenistan ile İran, transit tarifelerde indirim konusunda anlaşmaya vardı
Türkmenistan ile Özbekistan, Farap/Hocadevlet-Türkmenbaşı limanı güzergahını geliştirmekle ilgileniyor
İlk Özbekistan-Avrupa konteyner treni Türkmenistan topraklarından geçiyor
Haftanın tarihine bakış
Türkmenistan topraklarından geçen Rusya-İran düzenli konteyner tren seferi başlatıldı
Balkan Tersanesi, Weichai şirketinden yedek parçalar satın almayı planlıyor