Türkmenistan ile İran, transit tarifelerde indirim konusunda anlaşmaya vardı

Türkmenistan ile İran, transit tarifelerde indirim konusunda anlaşmaya vardı

Türkmenistan ile İran, transit tarifelerde indirime gidilmesi ve iki ülke arasındaki yük taşımacılığı prosedürlerinin basitleştirilmesine yönelik çabaların sürdürülmesi konusunda anlaşmaya vardı. TASS ajansı, İran’ın Türkmenistan Büyükelçisi Gulam Abbas Arbab Hales ile yapılan bir röportaja atıfta bulunarak, pazar günü konu ile ilgili haber verdi.

İran’ın Türkmenistan Büyükelçisi, İran’ın halihazırda Türkmenistanlı muhataplarıyla müzakere ettiğini ve bu müzakerelerin olumlu bir şekilde ilerlediğini doğruladı. Büyükelçiye göre İran, her iki ülke üzerinden üçüncü ülkelere daha fazla transit geçişi teşvik etmek için halihazırda transit tarifelerinde indirime gitti.

Haberde, Türkmenistan ile İran’ın müzakereler kapsamında iki ülkenin farklı mevzuat ve gümrük prosedürleriyle ilgili meselelere çözüm getirmek için çabaladığı kaydediliyor.

Daha önce Türkmenistan Ulaşım ve Lojistik Şirketi (TULM), İran’ın Vision Global Terminal şirketi ve Özbekistan Demiryolları Anonim Şirketi’nin temsilcileri, Özbekistan-Türkmenistan-İran güzergahında konteyner taşımacılığının geliştirilmesi olanaklarını görüştüler.

İlgili diğer haberler

Özbekistan-Türkmenistan-İran rotasında konteyner taşımacılığını geliştirme olasılıkları görüşüldü
Türkmenistan ile Özbekistan, Farap/Hocadevlet-Türkmenbaşı limanı güzergahını geliştirmekle ilgileniyor
İlk Özbekistan-Avrupa konteyner treni Türkmenistan topraklarından geçiyor
Türkmenaragatnaşyk Ajansı, yabancı şirketlerle bir dizi anlaşma imzaladı
Türkmenistan topraklarından geçen Rusya-İran düzenli konteyner tren seferi başlatıldı
Haftanın tarihine bakış