Türkmenistan ile Özbekistan, Farap/Hocadevlet-Türkmenbaşı limanı güzergahını geliştirmekle ilgileniyor

Türkmenistan ile Özbekistan, Farap/Hocadevlet-Türkmenbaşı limanı güzergahını geliştirmekle ilgileniyor

Türkmenistan’ın Demiryolları Açık Anonim Şirketi ile Özbekistan Demiryolları Şirketi temsilcileri arasında perşembe günü Taşkent’te gerçekleşen görüşmede taraflar, Farap/Hocadevlet-Türkmenbaşı limanı- Farap/Hocadevlet güzergahında konteyner yük trafiğini arttırmak ve kapasiteyi geliştirmekle ilgilendiklerini ifade ettiler.

Özbekistan Demiryolları Şirketi’nin bilgi ve analitik medya merkezi, toplantı sırasında iki ülkenin demiryolu kurumları arasındaki karşılıklı işbirliğine ilişkin bir dizi konunun ele alındığını bildirdi.

Görüşmelerde ayrıca, transit taşımacılık ve transit bölgelerinde inirimlerin yanı sıra Türkmenistan ve Özbekistan’dan ihraç edilen ve transit geçen bazı özel yükler için indirim uygulanması masaya yatırıldı.

Toplantı sonucunda Özbekistan Demiryolları Şirketi ile Türkmenistan’ın Demiryolları Açık Anonim şirketi arasında Nihai Protokol imzalandı.

Daha önce Türkmenistan Ulaşım ve Lojistik Şirketi’nin (TULM), Özbekistan Demiryolları Anonim Şirketi’nin ve İran’ın Vision Global Terminal şirketinin temsilcilerinin katılımları ile Özbekistan’da yapılan toplantıda, Özbekistan-Türkmenistan-İran rotasında konteyner taşımacılığını geliştirme olasılıkları ele alındı.

İlgili diğer haberler

Özbekistan-Türkmenistan-İran rotasında konteyner taşımacılığını geliştirme olasılıkları görüşüldü
Türkmenistan ile İran, transit tarifelerde indirim konusunda anlaşmaya vardı
Türkmenaragatnaşyk Ajansı, yabancı şirketlerle bir dizi anlaşma imzaladı
İlk Özbekistan-Avrupa konteyner treni Türkmenistan topraklarından geçiyor
Balkan Tersanesi, Weichai şirketinden yedek parçalar satın almayı planlıyor
TM-CELL, kullanıcılara sanal telefon numaralarını tanıttı