RZD, Kuzey-Güney Ulaşım Koridoru’nda 1 milyon ton yük taşımayı hedefliyor

RZD, Kuzey-Güney Ulaşım Koridoru’nda 1 milyon ton yük taşımayı hedefliyor

Rusya Demiryolları Şirketi CEO’su Oleg Belozyorov, St. Petersburg Uluslararası Ekonomik Forumu sırasında yaptığı açıklamada, RZD’nin bu yıl Kuzey-Güney Uluslararası Ulaşım Koridoru’nun doğu kolunda Kazakistan ve Türkmenistan üzerinden 1 milyon ton yük taşımayı planladığını aktardı.

Oleg Belozyorov, ’Biz, bu yıl Kazakistan, İran ve Türkmenistanlı meslektaşlarımızla demiryolu üzerinden 1 milyon ton yük taşınması konusunda anlaştık.’’ diye kaydetti. İlgili haber, News Central Asia ajansı tarafından cuma günü servis edildi.

Haberde belirtildiği gibi, koridorun doğu kolunun inşaati tamamlanmış olup, demiryolunun batı kolundaki 162 kilometrelik Raşt-Astara rotası İran ile birlikte inşa edilecek.

Ayrıca RZD CEO’su, Kuzey-Güney Uluslararası Ulaşım Koridoru kapsamındaki demiryolu yük taşımacılığının, bu yılın ilk beş ayında yüzde 42 artarak, 4 milyon tona ulaştığını açıkladı.Koridorun potansiyeline ilişkin iyimserliğini dile getiren ve bu potansiyelin eninde sonunda 100 milyon tona ulaşacağını öngörüsünde bulunan Belozyorov, ’Kuzey-Güney Uluslararası Ulaşım Koridoru, geçtiğimiz yıl Rusya açısından stratejik önemini gösterdi, bunu daha da aktif bir şekilde geliştirmemiz gerekiyor.’’ ifadelerini kullandı.

Birleşik Arap Emirlikleri (BDT) Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Tani bin Ahmed Al-Zeudi, bu yılın 18-19 Mayıs tarihlerinde Rusya Federasyonu’na bağlı Tataristan Cumhuriyeti’nin Kazan kentinde düzenlenen ’Rusya - İslam Dünyası: KazanForum’’ başlıklı uluslararası ekonomik forumda yaptığı konuşmaya göre, BAE 2030 yılına kadar Kuzey-Güney Uluslararası Ulaşım Koridoru lojistik projesinin toplam fonlarının 2 trilyon ABD dolarını aşmasını bekliyor.

İlgili diğer haberler

RZD Logistics, Kuzey-Güney Ulaşım Koridoru’nda taşımacılık maliyetlerini azaltmayı hedefliyor
Gurbanguli Berdimuhamedov, kırdığı yeni rekor vesilesiyle Oleg Kononenko’yu tebrik etti
AsstrA uzak Türkmenistan'a yaklaşıyor
Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Güzergahında İşbirliği ...
Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Güzergahında İşbirliği
Bakan Turhan - Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Güzergahında İşbirliği