RZD Logistics, Kuzey-Güney Ulaşım Koridoru’nda taşımacılık maliyetlerini azaltmayı hedefliyor

RZD Logistics, Kuzey-Güney Ulaşım Koridoru’nda taşımacılık maliyetlerini azaltmayı hedefliyor

Rusya Demiryolları’nın (RZD) bir iştiraki olan RZD Logistics, Kuzey-Güney Uluslararası Ulaşım Koridoru (ITC) boyunca yük taşımacılığı maliyetini düşürmeye özel önem veriyor. RZD Logistics Konteyner Taşımacılığı Direktörü Aleksandr Siverstev, çarşamba günü konu ile ilgili bir basın açıklaması yaptı.

Aleksandr Sivertsev, Kuzey-Güney rotası üzerinden yapılan ihracat-ithalat sevkiyatları için tarifelerin geçen yıla kıyasla neredeyse yarı yarıya düşürülmesinin Rusya Demiryolları için önemli bir başarı olduğunu vurguladı.

RZD Logistics Konteyner Taşımacılığı Direktörü, şirketin sevkiyat coğrafyasını daha da genişletmeyi ve ülkenin tüm bölgelerini bu koridora dahil etmeyi planladığını belirtti.

Buna ek olarak, Güney Urallar Demiryollarının Formaçevo istasyonundan hareket eden dördüncü bir konteyner treni oluşturuldu. İlk kez Akyayla (Türkmenistan) - İnceburun (İran) sınır kapısından geçecek tren, teslimat süresini birkaç gün kısaltacak.

Güney Urallar Demiryolları istasyonlarından İran’ın Bender Abbas Limanı’na doğru Sarahs sınır kapısı üzerinden konteyner trenleri gönderme hizmeti kapsamında yeni bir güzergah daha eklendi. Bu hizmet, halihazırda aylık olarak başlatılmış olup, geniş bir kargo yelpazesine yöneliktir.

Daha önce Rusya Demiryolları Şirketi CEO’su Oleg Belozyorov, St. Petersburg Uluslararası Ekonomik Forumu sırasında yaptığı açıklamada, RZD’nin bu yıl Kuzey-Güney Uluslararası Ulaşım Koridoru’nun doğu kolunda Kazakistan ve Türkmenistan üzerinden 1 milyon ton yük taşımayı planladığını aktarmıştı.

İlgili diğer haberler

RZD, Kuzey-Güney Ulaşım Koridoru’nda 1 milyon ton yük taşımayı hedefliyor
AEK, Türkmenistan ve İran üzerinden demiryolu taşımacılığıyla ilgileniyor
Gurbanguli Berdimuhamedov, kırdığı yeni rekor vesilesiyle Oleg Kononenko’yu tebrik etti
AsstrA uzak Türkmenistan'a yaklaşıyor
Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Güzergahında İşbirliği ...
Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Güzergahında İşbirliği