Serdar Berdimuhamedov, Türkiye’nin yeni Türkmenistan Büyükelçisi’ni kabul etti

Serdar Berdimuhamedov, Türkiye’nin yeni Türkmenistan Büyükelçisi’ni kabul etti

Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov, pazartesi günü Aşkabat’ta Türkiye’nin yeni Türkmenistan Büyükelçisi Ahmet Demirok’u kabul etti. İlgili haber, Türkmenistan resmi basını tarafından servis edildi.

Güven Mektubu’nu teslim eden Ahmet Demirok, Türkmenistan Devlet Başkanı’na ve Türkmenistan halkının Milli Lideri, Türkmenistan Halk Meclisi Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov’a Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sıcak selamını iletti.

Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov, Türkiye’nin üst düzey yöneticilerine ve halkına en iyi dileklerini ifade ederek, dost ülkenin Büyükelçisi’ni sorumluluk gerektiren yeni göreve atanması vesilesiyle tebrik etti ve devletlerarası ilişkileri daha da ilerletmeye yönelik yürüteceği çalışmalarında başarı dileklerinde bulundu.

Serdar Berdimuhamedov, Türkmenistan ile Türkiye arasında siyasi, politik, ticari, ekonomik, kültürel ve insani alanlarda kurulan bağları daha da ilerletmek için büyük fırsatların mevcut olduğuna ve işbirliğinin ileride daha da pekiştirileceğine dair güvenini ifade etti.

Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov, görüşmenin sonunda Türkiye’nin Türkmenistan Büyükelçisi Ahmet Demirok’u Türkmenistan’da çalışmaya başlaması münasebetiyle bir kez daha kutladı ve verimli devletlerarası ilişkileri güçlendirmeye yönelik diplomatik görevinde büyük başarılar diledi.

İlgili diğer haberler

Türkmenistan, Kırgızistan’a insani yardım gönderdi
Astana’da Türkmenistan Devlet Başkanı’nın ’Gençler-Vatanın Direği’’ kitabı tanıtıldı
Kiev’deki Mahtumkulu Kütüphanesi’nin müzesine Türkmen Milli kültürel değerleri teslim edildi
Gurbanguli Berdimuhamedov, kırdığı yeni rekor vesilesiyle Oleg Kononenko’yu tebrik etti
Türkmenistan Devlet Başkanı, yeniden Pakistan Başbakanı seçilen Şahbaz Şerif’i kutladı
Serdar Berdimuhamedov, Tataristan Cumhurbaşkanı’nın doğum gününü kutladı
Gurbanguli Berdimuhamedov, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la bir araya geldi