TM-CELL, kullanıcılara sanal telefon numaralarını tanıttı

TM-CELL, kullanıcılara sanal telefon numaralarını tanıttı

Altyn Asyr Kapalı Anonim Şirketi, Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta 9-10 Kasım tarihlerinde düzenlenen Uluslararası Telekomünikasyon, Telemetri, Bilgi Teknolojileri, Yayıncılık Ekipmanları Sergisi ve Bilimsel Konferansı TürkmenTEL-2023 kapsamında kullanıcılarına yeni hizmetini - sanal telefon numaralarını - tanıttı. İlgili haber, Türkmenistan resmi basınında perşembe günü yer aldı.

Sanal telefon numarası, fiziksel olarak bir cep telefonuna veya SIM karta bağlı olmayan yenilikçi bir numaradır. Kullanımı için ilgili teknolojiyi destekleyen özel bir çip veya modüle sahip olmak gerekmektedir.

Sanal telefon numaraları, bir QR kodunun taranması, internete bağlanılması ve yeni numaranın akıllı telefonun yapılandırmasında etkinleştirilmesiyle faaliyete geçer. Ancak sanal numara yalnızca bir cihazda etkinleştirilebilir. Bu tür numara daha sonra başka bir cihazda etkinleştirilemez. Aktivasyon bir dakika içinde yapılabilir.

Sanal telefon numaralarını kullanmanın para tasarrufu ve güvenlik gibi çeşitli avantajları vardır. Sanal numaralar, fiziksel SIM kartlardan daha ucuzdur ve aylık kullanıcı ücreti gerektirmez. Ayrıca kullanıcının anonimliğini korur ve cihazlar arasında geçiş yapılmasına izin vermez.

İlgili diğer haberler

Doly Horjun, yeni Horjun Prime uygulamasını tanıttı
Türkmenaragatnaşyk Ajansı, yabancı şirketlerle bir dizi anlaşma imzaladı
Arkadag şehrinde uluslararası yatırım forumu düzenlenecek
Şanly Bedew, çelik boru ve profil üretim fabrikası açtı
Aýbölek mobilya şirketi Kazakistan’a okul sıralarını ihraç etti
Ajaýyp Ussat Halal Önümleri şirketinde günlük 15 ton süt üretiliyor