Arkadag şehrinde uluslararası yatırım forumu düzenlenecek

Arkadag şehrinde uluslararası yatırım forumu düzenlenecek

Türkmenistan Sanayiciler ve Girişimciler Birliği'nin organizasyonu ile 30 Haziran’da Arkadag şehrinde bulunan Märkaw Otel’de ’Arkadag Akıllı’ Şehir’’ konulu uluslararası yatırım forumu düzenlenecek.

Türkmenistan Devlet Televizyon, Radyo Yayıncılığı ve Sinematografi Komitesi’nin Altyn Asyr: Türkmenistan Televizyon ve Radyo Yayıncılığı Uluslararası Haberler Dairesi Habercisi Çarı Çarıyev’in Business-Turkmenistan internet yayınına verdiği bilgiye göre, bu etkinliğe farklı ülkelerin özel şirketlerin, uluslararası kuruluşların ve bankaların 200’den fazla temsilcisinin katılması bekleniyor.

’Arkadag Akıllı’ Şehir’’ konulu yatırım forumu oturumlarında, Türkmenistan’da yeni dijital çözümlere dayalı son derece gelişmiş bir akıllı’ toplum oluşturmayı amaçlayan yatırım fırsatları, Arkadag şehrinin inşasında aktif kamu-özel sektör ortaklığı, yatırım öncelikleri, kentsel çevrenin çeşitli sektörlerinde dijital yeniliklerin tanıtılması ve kentsel bir ortamın yaratılmasıyla ilgili konular ele alınacak.

Haziran ayı sonunda düzenlenecek uluslararası yatırım forumu kapsamında Türkmenistanlı girişimciler tarafından üretilen ürünlerin sergisi düzenlenecek. Ayrıca, yabancı ortaklarla ikili görüşmelerin yanı sıra Türkmenistan Sanayiciler ve Girişimciler Birliği üyelerinin sanayi komplekslerine ziyaretleri planlanıyor.

Forum organizatörleri ile iletişime geçmek için:

Telefon: +993 12 38-49-04

E-posta: forum2023@tstb.gov.tm

İlgili diğer haberler

Şanly Bedew, çelik boru ve profil üretim fabrikası açtı
Aýbölek şirketi, ilk defa mobilya ürünlerini yurt dışına ihraç etti
Türkmenistanlı girişimci, şekerleme ürünlerinin yeni çeşitlerini üretmeye başladı
Aýly Ýaz şirketi, TERi markası ile kurutulmuş domates üretiyor
Aýbölek mobilya şirketi Kazakistan’a okul sıralarını ihraç etti
Ajaýyp Ussat Halal Önümleri şirketinde günlük 15 ton süt üretiliyor