Aýbölek mobilya şirketi Kazakistan’a okul sıralarını ihraç etti

Aýbölek mobilya şirketi Kazakistan’a okul sıralarını ihraç etti

Aýbölek mobilya şirketi 2023-2024 yeni eğitim öğretim yılı öncesinde Kazakistan’a okul sıralarını ihraç etti.

Türkmenistan Devlet Televizyon, Radyo Yayıncılığı ve Sinematografi Komitesi’nin Altyn Asyr: Türkmenistan Televizyon ve Radyo Yayıncılığı Uluslararası Haberler Dairesi Haber Sunucusu Çarı Çariyev’in Business Türkmenistan internet yayınına verdiği demece göre, Aýbölek mobilya şirketi yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde, Kazakistan Astana şehrinde bulunan Al-Farabi adını taşıyan Kazak Milli Üniversitesi’nin yeni açılmakta olan 400 kişilik binası için yüksek kaliteli okul sıralarını ihraç etti.

Ayrıca Lebap ili Kerki ilçesine bağlı Govak köyünde 2023-2024 eğitim-öğretim yılında açılması planlanan 160 kişilik anaokulunun mobilyalarının tamamı Aýbölek mobilya fabrikası tarafından tedarik edildi.

Türkmenistan Eğitim Bakanlığı ile yapılan işbirliği çerçevesinde bu işletmede ülkenin okul öncesi kurumları, ortaokulları ve yüksek öğretim kurumları için 5.000’den fazla sıra hazırlandı.

Şirket geçen sene sonbaharda Kazakistan’ın Almatı şehrindeki Kazak Milli Üniversitesi bitişiğinde 720 kişilik modern liseye okul sıralarını sağlamıştı.

Aýbölek mobilya şirketi, Türkmenistan’ın Bakanlıkları ve sektörel yönetim kurumlarının siparişleri üzerine konut mobilyaları, okullar ve anaokulları için sıralar, sandalyeler, dolaplar, ayrıca sağlık, eğitim, askeri ve kolluk kuvvetleri kurumları için gerekli mobilyaları imal etmektedir.

Şirket, ürünlerini en yüksek kalite standartlarına göre daha da geliştirmeyi, uygun fiyata kaliteli ürünler üretmeyi, ihracatı artırmayı ve yeni istihdam yaratmayı hedefliyor.

İlgili diğer haberler

Şanly Bedew, çelik boru ve profil üretim fabrikası açtı
Aýbölek şirketi, ilk defa mobilya ürünlerini yurt dışına ihraç etti
Ajaýyp Ussat Halal Önümleri şirketinde günlük 15 ton süt üretiliyor
Arkadag şehrinde uluslararası yatırım forumu düzenlenecek
Aýly Ýaz şirketi, TERi markası ile kurutulmuş domates üretiyor
Türkmenistanlı girişimci, şekerleme ürünlerinin yeni çeşitlerini üretmeye başladı