Aýly Ýaz şirketi, TERi markası ile kurutulmuş domates üretiyor

Aýly Ýaz şirketi, TERi markası ile kurutulmuş domates üretiyor

Türkmenistan’da çevre dostu ve taze ürünlerden konserve gıda üreten Aýly Ýaz şirketinde TERi markası altında kurutulmuş domates üretimi gerçekleştiriliyor.

Türkmenistan Devlet Televizyon, Radyo Yayıncılığı ve Sinematografi Komitesi Altyn Asyr: Türkmenistan Televizyon ve Radyo Yayıncılığı Uluslararası Haberler Dairesi’nin gazetecisi Çarı Çarıyev’in Business Türkmenistan internet yayınına verdiği bilgiye göre, Türkmenistan Sanayiciler ve Girişimciler Birliği (TSGB) üyesi Aýly Ýaz şirketi 2014’te Daşoguz vilayetinde kuruldu.

Aýly Ýaz şirketinin başkanı Nurmuhammet Balcayev’in belirttiği gibi, halihazırda şirkette domates salçası, domates suyu, acuka, ketçap, kurutulmuş domates, marine edilmiş sebzeler ve 30’un üzerinde meyve suyu çeşidi ve altı çeşit reçel üretiliyor. Nurmuhammaet Balcayev’e göre, şirkette üretilen kurutlmuş domatesler yüksek besin değerlerine sahip olup, sadece Türkmenistan’da değil, yurt dışında da yoğun talep görmektedir.

Aýly Ýaz şirketinin Daşoguz şehrinde bulunan üretim tesisi yılda 5 milyon kap konserve üretme kapasitesine sahiptir ve halihazırda burada yılda 1,5 milyon kap sebze ve meve konservesi üretiliyor.

Şirket, kendine tahsis edilen 10 hektarlık arazide bol miktarda domates yetiştiriyor. Ayrıca üretim için gerekli domatesler, sebze ve bahçe ürünleri, meyveler yerel çitçilerden tedarik ediliyor.

İlgili diğer haberler

Şanly Bedew, çelik boru ve profil üretim fabrikası açtı
Aýbölek şirketi, ilk defa mobilya ürünlerini yurt dışına ihraç etti
Türkmenistanlı girişimci, şekerleme ürünlerinin yeni çeşitlerini üretmeye başladı
Arkadag şehrinde uluslararası yatırım forumu düzenlenecek
Aýbölek mobilya şirketi Kazakistan’a okul sıralarını ihraç etti
Ajaýyp Ussat Halal Önümleri şirketinde günlük 15 ton süt üretiliyor