Türkmenistan Devlet Başkanı, Dünya Ticaret Örgütü Genel Direktörü'yle görüştü

Türkmenistan Devlet Başkanı, Dünya Ticaret Örgütü Genel Direktörü'yle görüştü

Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov, pazartesi günü New York’ta Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) Genel Direktörü Ngozi Okonjo-Iweala ile bir araya geldi.

Ngozi Okonjo-Iweala X hesabından yaptığı açıklamada, Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov ile yapılan görüşmede Türkmenistan’ın DTÖ’ye katılımıyla ilgili işbirliğinin ele alındığını kaydetti.

Türkmenistan resmi basınına göre, görüşmede Türkmenistan’da özel bir Hükümet Komisyonu’nun faaliyet gösterdiği kaydedildi. Komisyon aynı zamanda ülkenin DTÖ’ye katılımıyla ilgili konuları incelemek ve ilgili teklifleri hazırlamakla da görevlendirildi.

Ayrıca haberde belirtildiği gibi, yürütülen çalışmalar sonucunda Türkmenistan’a Temmuz 2020’de gözlemci statüsü, Şubat 2022’de ise Dünya Ticaret Örgütü’ne katılan ülke (aktif gözlemci) statüsü verildi.

Türkmenistan Devlet Başkanı, BM Genel Kurulu’nun 78. oturumuna katılmak üzere pazar günü çalışma ziyaretiyle New York’a gitti.

Ayrıca Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Avrupa Birliği Konsey Başkanı Charles Michel ve Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Seok-yol ile bir araya geldi.

İlgili diğer haberler

Serdar Berdimuhamedov, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’le bir araya geldi
Türkmenistan Devlet Başkanı, New York’ta Güney Kore Devlet Başkanı’yla görüştü
AB-Türkmenistan ilişkilerinin derinleştirilmesi ele alındı
Dünya liderleri Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tebrik ediyor
Dünya Liderlerinden Erdoğan'a Tebrik Mesajları
Dünya liderleri Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tebrik ediyor