Türkmenistan Devlet Başkanı, İlham Aliyev'i seçim zaferi vesilesiyle kutladı

Türkmenistan Devlet Başkanı, İlham Aliyev'i seçim zaferi vesilesiyle kutladı

Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov, Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev’i ülkenin Devlet Başkanlığı seçimlerinde zafer kazanması vesilesiyle tebrik etti. İlgili haber, Türkmenistan resmi basını tarafından perşembe günü servis edildi.

Türkmenistan Devlet Başkanı tebrik mesajında, “Seçim sonuçları, Azerbaycan halkının Sizin devleti güçlendirmeye, ülkeyi sosyo-ekonomik açıdan geliştirmeye yönelik yolunuza olan büyük güveninin ve desteğinin bir tezahürüdür. Bu önemli olayın Azerbaycan’ın daha da gelişmesine, halkı refahının daha da artmasına yardımcı olacağına inanıyorum.” diye kaydetti.

Serdar Berdimuhamedov mesajında,”Türkmenistan ile Azerbaycan arasındaki kardeşlik ilişkilerinin verimli doğası gurur vericidir ve bunun iki ülke halkları yararına daha da geliştirileceğine ve derinleştirilmesine inanıyoruz. Ülkelerimiz arasında iyi komşuluk ilişkilerini geliştirmeye yönelik cabalarınız, destekleriniz için teşekkür ediyoruz.” diye vurguladı.

Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov, Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev’e sağlık, sorumluluk gerektiren Devlet Başkanlığı görevinde başarı, Azerbaycan’ın dost ülkesine ise barış, esenlik ve refah dileklerini ifade etti.

Azerbaycan Devlet Başkanlığı Basın Servisi’ne göre, Türkmenistan halkının Milli Lideri, Türkmenistan Halk Meclisi Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov da Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev’e seçimlerde elde ettiği kesin zafer dolayısıyla tebrik etti.

Azerbaycan resmi haber ajansına göre, Azerbaycan Devlet Başkanlığı seçimlerinde İlham Aliyev, 2 milyon 281 bin 625 oy alarak, seçmen oylarının yüzde 92,05’i ile ülkenin Devlet Başkanlığı seçimlerinden zaferle ayrıldı.

İlgili diğer haberler

Türkmenistan Devlet Başkanı, yeni yöneticileri göreve atadı
Türkmenistan'da üretilen ürünlerin ihracat hacmi $11,4 milyar oldu
Türkmenistan’da Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle kadınlara para hediyesi takdim edilecek
Türkmenistan Devlet Başkanı, BAE Devlet Başkanı Yardımcısı ile bir araya geldi
Gurbanguli Berdimuhamedov, Şeyh Mansur bin Zayed Al Nahyan ile görüştü
Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev, SPECA fuarında Türkmen ürünleriyle tanıştı