Türkmenistan Devlet Başkanı, BAE Devlet Başkanı Yardımcısı ile bir araya geldi

Türkmenistan Devlet Başkanı, BAE Devlet Başkanı Yardımcısı ile bir araya geldi

Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov, çarşamba günü Aşkabat’ta Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Devlet Başkanı Yardımcısı, Başbakan Yardımcısı ve BAE Devlet Başkanlığı İşleri Bakanı Şeyh Mansur bin Zayed Al Nahyan ile bir görüşme gerçekleştirdi. İlgili haber, Türkmenistan resmi medyası tarafından bildirildi.

Sıcak karşılama için teşekkür eden Şeyh Mansour bin Zayed Al Nahyan, Türkmenistan Devlet Başkanı’na BAE Devlet Başkanı Şeyh Muhammed bin Zayed Al Nahyan ve BAE Devlet Başkanı Yardımcısı, Başbakan, Savunma Bakanı, Dubai Emiri Şeyh Muhammed bin Rashid Al Maktoum’un selamlarını iletti. Şeyh Mansur bin Zayed Al Nahyan, BAE’nin güvenilir ve sorumlu bir ortak olduğunu kanıtlayan kardeş Türkmenistan ile verimli işbirliğinin geliştirilmesine büyük önem verdiğini belirtti.

Türkmenistan Devlet Başkanı, Birleşik Arap Emirlikleri’nin üst düzey yöneticilerine sıcak selamlarını ve en iyi dileklerini iletti. Ayrıca Serdar Berdimuhamedov, iki ülkenin işbirliği konusunda uzun yıllara dayanan deneyime ve sağlam bir potansiyele sahip olduğunu, bunun da etkili bağların daha da geliştirilmesi, çeşitlendirilmesi ve yeni somut içerikler kazandırılması için sağlam bir temel oluşturduğunu vurguladı.

Görüşme, olumlu dinamikler sergileyen işbirliğinin temel alanları hakkında görüş alışverişi ile devam etti. Türkmenistan-BAE ilişkilerinin güçlendirilmesinde üst düzey temasların özel önemine dikkat çekildi.

Taraflar ayrıca bilim, eğitim, kültür, spor alanlarındaki etkileşimin ve bu doğrultuda ortak etkinlikler düzenlenmesinin iki halkın yakınlaşmasında, aralarındaki dostluk ve karşılıklı anlayış bağlarının güçlendirilmesinde önemli bir faktör olduğunu belirttiler.

Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov ve BAE Devlet Başkanı Yardımcısı, Başbakan Yardımcısı, BAE Devlet Başkanlığı İşleri Bakanı Şeyh Mansur bin Zayed Al Nahyan, görüşmenin sonunda verimli devletlerarası ilişkilerin ortak yarar için aktif bir şekilde gelişmeye devam edeceğine olan inançlarını ifade ettiler.

Vedalaşan Türkmenistan Devlet Başkanı ve üst düzey konuk, birbirlerine ve iki ülkenin kardeş halklarına en iyi dileklerini sundular.

Aynı gün Türkmenistan halkının Milli Lideri, Türkmenistan Halk Meclisi Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, BAE Devlet Başkanı Yardımcısı, Başbakan Yardımcısı, BAE Devlet Başkanlığı İşleri Bakanı Şeyh Mansur bin Zayed Al Nahyan ile bir araya geldi.

İlgili diğer haberler

Gurbanguli Berdimuhamedov, Şeyh Mansur bin Zayed Al Nahyan ile görüştü
Türkmenistan Devlet Başkanı, Dubai’de BAE Başkan Yardımcısı ile görüştü
Medvedev: Türkmenistan ile Rusya, işbirliğinin tüm alanlarında önemli sonuçlar kazandı
Türkmenistan ile BAE arasında birçok anlaşma imzalandı
Gurbanguli Berdimuhamedov, Dubai Aviation Corporation şirketinin Satış Direktörü'yle görüştü
Gurbanguli Berdimuhamedov, Abu Dabi’de BAE Devlet Başkanı ile görüştü