Türkmenistan ile Kırgızistan, ziyaretlerin üst düzey organizasyonunu görüştü

Türkmenistan ile Kırgızistan, ziyaretlerin üst düzey organizasyonunu görüştü

Türkmenistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Serdar Muhammetdurdiyev ile Kırgızistan’ın Türkmenistan Büyükelçisi Azizbek Madmarov arasında Aşkabat’ta yapılan görüşmede, taraflar ziyaretlerin üst düzeyde organize edilmesini masaya yatırdılar.

Kırgızistan Dışişleri Bakanlığı’ndan cuma günü yapılan açıklamaya göre, görüimede taraflar iki ülke arasındaki karşılıklı ilişkilerin gelişiminden duyduğu memnuniyeti kaydederek, işbirliğinin kapsamlı bir şekilde genişletilmesini ele aldılar.

Diplomatlar, Türkmenistan-Kırgızistan Hükümetlerarası Ticari, Ekonomik, Bilimsel, Teknik ve İnsani İşbirliği Komisyonu’nun ekonomik işbirliğini geliştirmekteki kilit rolüne dikkat çektiler. Ayrıca Serdar Muhaammetdurdiyev ve Azizbek Madmarov, komisyonun bir sonraki altıncı toplantısını düzenlemenin ve daha önce varılan anlaşmaların hayata geçirilmesinin önemini not ettiler.

Görüşmede ayrıca enerji, ulaşım, lojistik sektörlerinde, kültürel ve insani alanlarda karşılıklı işbirliği beklentilerine özel önem verildi.

Türkmenistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Serdar Muhammetdurdiyev ile Kırgızistan’ın Türkmenistan Büyükelçisi Azizbek Madmarov, görüşmenin sonunda ikili ilişkileri daha da derinleştirmeye olan kararlılıklarını teyit ettiler ve düzenli irtibatta bulunulması konusunda mutabakat sağladılar.

İlgili diğer haberler

Türkmenistan Milli Takımları, Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları’na katılacak
TMTÜ’de Oguzhan Bilimsel Teknoloji Merkezi kurulacak
Türkmenistan'da üretilen ürünlerin ihracat hacmi $11,4 milyar oldu
Gurbanguli Berdimuhamedov, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la bir araya geldi
Türkmenistan ve Özbekistan Devlet Başkanları, karşılıklı ziyaretlerde bulunmayı planlıyorlar
Astana’da Türkmenistan Devlet Başkanı’nın ’Gençler-Vatanın Direği’’ kitabı tanıtıldı