Türkmenistan ile Rusya, emtia sınıflandırma kodları konusunda deneyim alışverişinde bulundu

Türkmenistan ile Rusya, emtia sınıflandırma kodları konusunda deneyim alışverişinde bulundu

Türkmenistan Devlet Gümrük Servisi ve Rusya Federal Gümrük Servisi temsilcileri, çarşamba günü video iletişim yoluyla Dış Ekonomik İşler Emtia Terminolojisi’ne göre emtia sınıflandırma kodları sisteminin geliştirilmesi konusunda deneyim alışverişinde bulundular. İlgili haber, Türkmenistan Devlet Gümrük Servisi’nin resmi web sitesinde yer aldı.

Söz konusu görüşme, Türkmenistan Devlet Gümrük Servisi ile Rusya Federal Gümrük İdaresi arasındaki işbirliğinin derinleştirilmesi ve genişletilmesine yönelik 2022-2024 Ortak Faaliyet Planı çerçevesinde düzenlendi.

Rusya Federal Gümrük Servisi yetkilileri, Federal Gümrük Servisi tarafından kullanılan Dış Ekonomik Faaliyet Emtia Terminolojisi, emtia sınıflandırma sisteminin çalışmaları, bu alanda belirlenen sorumlu yapılar ve bunların faaliyetleri hakkında bilgi verdiler.

Dış ekonomik faaliyetin emtia terminolojisinin yasal dayanağı, Uyumlaştırılmış Mal Tanımlama ve Kodlama Sistemine İlişkin Uluslararası Sözleşme’dir. Türkmenistan, bu yılın 16 Mart tarihinde Türkmenistan Meclisi tarafından kabul edilen ilgili yasa temelinde bu Sözleşme’ye üye oldu.

Haberde belirtildiği gibi, Türkmenistan Devlet Gümrük Servisi halihazırda emtia sınıflandırma sisteminin Dış Ekonomik İşler Emtia Terminolojisi’ne uygun olarak iyileştirilmesine yönelik ilgili çalışmaları yürütmektedir.

İlgili diğer haberler

Türkmenaragatnaşyk Ajansı, yabancı şirketlerle bir dizi anlaşma imzaladı
Türkmenistan Dışişleri Bakanı, Lüksemburg’da AB-Orta Asya 19. Bakanlar Toplantısı’na katıldı
Türkmenistan bankaları, Rusya’da döviz ticaretine katılabilecekler
Türkmenistan 3.300 Metreküpten Fazla Rus Kerestesi İthal Etti
Türkmenistan 3.300 metreküpten fazla rus kerestesi ithal etti
Haftanın tarihine bakış