Türkmenistan’ın enerji sektörü, Abu Dabi’deki ADIPEC-2023 fuarına katılıyor

Türkmenistan’ın enerji sektörü, Abu Dabi’deki ADIPEC-2023 fuarına katılıyor

Türkmenistan’ın enerji sektörü, 2-5 Ekim tarihleri arasında Birleşik Arap Emirlikleri’nin Abu Dabi kentinde düzenlenen ADIPEC 2023 fuarına aktif olarak katılıyor.

Türkmengaz, Türkmengeologiýa (Türkmenjeoloji) ve Türkmennebit (Türkmenpetrol) Devlet Kurumları fuarda kendi pavyonlarını tanıttılar. İlgili gelişme, Türkmenforum tarafından bildirildi.

Sinopec, Rime, CGG, EGS, Xiat, ICA-Finance ve S&P Global gibi büyük uluslararası şirketler Türkmenistan enerji sektörüne ilgilerini ifade ederek, iş ve yatırım tekliflerinde bulundular.

ADIPEC, enerji sektörünün karbonsuzlaştırılması için deneyimlerin paylaşıldığı ve çözümlerin geliştirildiği bir platformdur.

Türkmenistan’ın enerji sektörü, Aşkabat’taki ’Türkmenistan’ın Petrolü ve Doğalgazı-2023’’ 2023 (OGT-2023) konferans ve fuarda ilgili teklifleri ve potansiyel projeleri müzakere etmeye devam edecek. ADIPEC 2023’e katılan 65’ten fazla şirket de OGT 2023'e katılmak isteklerini belirttiler.

Türkmenistan’ın en önemli yıllık enerji etkinliği için kayıtlar 16 Ekim’e devam etmektedir. Etkinliğe kaydolmak için www.ogt-turkmenistan.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

İlgili diğer haberler

Türkmenistan ile BAE arasında birçok anlaşma imzalandı
Abu Dabi, AIM Global 2023 Yatırım Forumu’na ev sahipliği yapacak
BAE-İran-Türkmenistan ulaşım koridorunu oluşturma olasılığı değerlendirildi
Abu Dabi'deki görüşmede Türkmenistan Devlet Başkanı'nın BAE ziyareti ele alındı
Turkmen Investment Company şirketi, Türkmenistanlı girişimcileri işbirliğine davet ediyor
Orta Asya ve KİK ülkelerinin Dışişleri Bakanları toplantısı yapılacak