Türkmenistan, Katarı’ı ülkenin enerji, gıda, tekstil sektörlerine yatırım yapmaya çağırdı

Türkmenistan, Katarı’ı ülkenin enerji, gıda, tekstil sektörlerine yatırım yapmaya çağırdı

Türkmenistan Ticaret ve Sanayi Odası Ticaret Evi İşletmesi Müdürü Serdar Kepbanov, Doha’da Katar Ticaret Odası İşletme ve Mali İşler Müdürü Hüseyin Yusuf El Abdulgani ile bir araya geldi. Görüşmede Serdar Kepbanov, Katarlı yatırımcıları Türkmenistan’ın enerji, gıda endüstrisi ve tekstil sektörlerindeki yatırım fırsatlarıyla tanışmaya davet etti.

Katar Ticaret Odası’nın salı günü bildirdiğine göre, taraflar ticari ve sanayi işbirliğinin geliştirilmesi, iki ülke iş çevrelerinin ittifaklar ve ortaklıklar kurmasının teşvik edilmesi, ayırca iki ülkenin yatırım ortamını ve fırsatlarını geliştirme yollarını ele aldılar.

Hüseyin Yusuf El Abdulgani, Türkmenistan ve Katarlı girişimcileri bir araya getiren etkinliklerin düzenlenmesi yoluyla işbirliğinin güçlendirilmesinde iki ülkenin ticaret odalarının özel önemine atıfta bulundular. Ayrıca bu etkinliklerin temel amacı karşılıklı ilişkilerin geleceğini öğrenmekten, işbirliği kurulmasından, iki ülkenin yatırım koşulları ve fırsatlarını geliştirmekten ibarettir.

Türkmenistan Ticaret ve Sanayi Odası Ticaret Evi İşletmesi Müdürü, Türkmenistanlı girişimcilerin Katar pazarındaki mevcut yatırım fırsatlarını incelemek ve Katarlı meslektaşlarıyla işbirliği kurmak ile ilgilendiğini kaydederek, karşılıklı ziyaretin iki ülke arasındaki ticari ilişkileri ilerleteceğini vurguladı.

Katar Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Mohammed Bin Ahmed Al Obaidly, bu yılın temmuz ayında Türkmenistan ile Katar arasında ekonomik ilişkileri ilerletmek amacı ile Türkmenistan-Katar İş Konseyi kurma önerisi getirdi.

İlgili diğer haberler

Katar ile Türkmenistan, ortak iş konseyi oluşturmayı planlıyor
Türkmenistan Devlet Başkanı, Uluslararası Sergiler Bürosu Başkanı’nı kabul etti
Afgan dosyasının anahtar arabulucusu Katar'ın yeni imtihanı: Doha artan sorumluluklarının altından kalkabilecek mi?
Taliban, Afganistan'daki büyükelçiliklerin açılmasını istedi
Taliban, Afganistan'ın yüzde 90'ını kontrol ettiklerini öne sürdü, Savunma Bakanlığı yalanladı
Taliban, Afganistan'ın yüzde 90'ını kontrol ettiklerini öne sürdü, Savunma Bakanlığı yalanladı