2024: Türkmenistan’da 49 endüstriyel ve sosyal amaçlı bina hizmete açılacak

2024: Türkmenistan’da 49 endüstriyel ve sosyal amaçlı bina hizmete açılacak

Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov, cuma günü gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu toplantısında, 2024 yılında büyük ölçekli endüstriyel ve sosyal amaçlı binaların, tesislerin hizmete açılmasının planlandığını ifade etti.

Türkmenistan resmi basının yer alan habere göre, toplantı sırasında Türkmenistan’ın inşaat ve sanayi kompleksinden sorumlu Başkan Yardımcısı Baymurat Annamämmedov, bu yıl devreye alınması planlanan bina ve tesisler ile ilgili Türkmenistan Devlet Başkanı’na rapor verdi.

Başkan Yardımcısı Annamämmedov, Türkmenistan Devlet Başkanı’nın talimatı gereğince vilayetlerin ve Aşkabat’ın belediyeleri, ilgili Bakanlıklar, sektörel idari kurumlarla birlikte ’Bigelik Okyanusu Mahtumkulu Firaki’’ yılı ilan edilen 2024’te hizmete açılması planlanan büyük ölçekli endüstriyel, sosyal amaçlı bina ve tesislerin listesini oluşturmaya yönelik çalışamaların tamamlandığını aktardı.

Raporu dinleyen Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov, bu bina ve tesislerin zamanında teslim edilmesinin sıkı denetim altında tutulması ihtiyacına dikkat çekerek, bu yönde Başkan Yardımcısı’na net talimatlar verdi.

Ayrıca Bakanlar Kurulu toplantısında devlet gündemine dair önemli konular değerlendirildi ve ve gerekli kararlar alındı.

İlgili diğer haberler

Astana’da Türkmenistan Devlet Başkanı’nın ’Gençler-Vatanın Direği’’ kitabı tanıtıldı
Türkmenistan’ın Ukrayna Büyükelçiliği’nde Mahtumkulu Firaki’nin 300. yıldönümü vesilesiyle etkinlik düzenlendi
Kiev’deki Mahtumkulu Kütüphanesi’nin müzesine Türkmen Milli kültürel değerleri teslim edildi
Türkmenistan'da üretilen ürünlerin ihracat hacmi $11,4 milyar oldu
Gurbanguli Berdimuhamedov, kırdığı yeni rekor vesilesiyle Oleg Kononenko’yu tebrik etti
Türkmenistan’da 2024 yılı ’Bilgelik Okyanusu Mahtumkulu Firaki Yılı’’ ilan edildi