2024: Türkmenistan’da küçük ve orta girişimciliği geliştirme faaliyetleri sürecek

2024: Türkmenistan’da küçük ve orta girişimciliği geliştirme faaliyetleri sürecek

’2024 Türkmenistan’ı Sosyo-Ekonomik Açıdan Kalkındırma Programı’’ taslağı gereğince, 2024 yılında Türkmenistan’da küçük ve orta ölçekli girişimciliği büyük bir ivmeyle geliştirmek, uygun iş ortamı oluşturmak, devlet-özel sektör işbirliğini ilerletmekle ilgili faaliyetler sürdürülecek.

Türkmenistan’ın ekonomi ve mali konulardan sorumlu Başkan Yardımcısı Hocamurat Geldimuradov, cuma günü video iletişim yolu ile yapılan Bakanlar Kurulu toplantısında, Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov’a söz konusu Program taslağı gereğince 2024 yılında yürütülecek faaliyetler hakkında rapor verdi. İlgili haber, Türkmenistan resmi basını tarafından servis edildi.

’Türkmenistan Devlet Başkanı’nın 2022-2028 Türkmenistan’ı Sosyo-Ekonomik Açıdan Kalkındırma Programı’’ ve 2024 Devlet Bütçesi ışığında hazırlanan taslak program uyarınca, yıl boyunca ülkede makroekonomik istikrarı sağlamaya ve ülkenin ekonomik kapasitesini arttırmaya, Gayri Safi Yurt İçi Hasıla’nın büyüme hızını korumya, sektörler ve bölgelerin hızla büyümesine yönelik tedbirlerin hayata geçirilmesi öngörülüyor.

Raporda belirtildiği gibi, endüstriyel işletmelerin tam üretim kapasiteleriyle çalışmalarını sağlamak, bölgelerde yeni istihdam alanlarının yaratılması planlanıyor.

Raporu dinleyen Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov, Program taslağında bu yıl uygulanması gereken makroekonomik göstergeleri, ekonominin tüm sektörlerindeki üretim planlarını, görevleri, vilayetlerde ve şehirlerde sosyo-ekonomik kalkınma göstergelerini bir kez daha değerlendirme talimatı verdi.

İlgili diğer haberler

Serdar Berdimuhamedov: Türkmen bankalarının sunduğu hizmet yelpazesinin genişletilmesi önemlidir
Ocak-Temmuz: Türkmenistan’ın dış ticaret hacmi yüzde 4,9 arttı
Ocak-Mayıs: Türkmenistan dış ticaret hacmi yüzde 7,2 arttı
Türkmenistan GSYİH’si geçtiğimiz beş ayda yüzde 6,1 arttı
Türkmenistan, GSYİH büyüme oranını yüzde 6,2’de tutmayı başardı
Türkmenistan ekonomisi yüzde 6,2 büyüdü