Aralık 2. Hafta: TDEHB’deki ihracat işlemlerinin tutarı $22,1 milyonu aştı

Aralık 2. Hafta: TDEHB’deki ihracat işlemlerinin tutarı $22,1 milyonu aştı

Türkmenistan Devlet Emtia ve Hammadde Borsası’nda (TDEHB) geçen hafta döviz karşılığında gerçekleştirilen ticari işlemlerin toplam tutarı 22 milyon 105 bin ABD doları oldu. İlgili haber, Türkmenistan Devlet Emtia ve Hammadde Borsası tarafından pazartesi günü servis edildi.

Afganistan ve diğer ülkelerin iş çevrelerinin temsilcileri, Türkmenhimiýa (Türkmenkimya) Devlet Kurumu’na bağlı tesiste üretilen üre ve aydınlatma gaz yağı satın aldılar.

Ayrıca Birleşik Arap Emirlikleri, Türkiye ve Kazakistanlı iş adamları, tekstil endüstrisi ürünleri, pamuk iplik ve kumaş, pamuk elyaf, işlenmiş elyaf, geri dönüştürülmüş elyaf, pamuk eğirme ve endüstri ürünlerinin çeşitli atıklarını satın almak için sözleşme yaptılar.

Türkmenistanlı girişimleri, iç piyasa için Türkmenhimiýa Devlet Kurumu’nun bir fabrikasında üretilen teknik iyot, Türkmennebit (Türkmenpetrol) Devlet Kurumu’nun bir fabrikasında üretilen polipropilen, petrol bitümü, baz yağı, ayrıca el dokuması halıları, pamuk iplik ve diğer ürünleri satın aldılar. Sözleşmelerin toplam tutarı 220 milyon manata yaklaştı.

Geçen hafta Türkmenistan Devlet Emtia ve Hammadde Borsası’nda 51 ticari işlem kayıt altına alındı.

İlgili diğer haberler

Ocak 2. Hafta: TDEHB’deki ihracat işlemlerinin tutarı $19 milyonu aştı
TDEHB’nin pazartesi günkü seansında B tipi üre satışı yapıldı
TDEHB’nin cuma günkü seansında B tipi üre satışı yapıldı
Ocak 1. Hafta: TDEHB’deki ihracat işlemlerinin tutarı $51,3 millyonu aştı
Şubat 1. Hafta: TDEHB’deki ihracat işlemlerinin tutarı $31,5 milyona yaklaştı
TDEHB’de perşembe günü gerşekleştirilen işlemlerin toplam tutarı $14,5 milyonu aştı