TDEHB’de perşembe günü gerşekleştirilen işlemlerin toplam tutarı $14,5 milyonu aştı

TDEHB’de perşembe günü gerşekleştirilen işlemlerin toplam tutarı $14,5 milyonu aştı

Türkmenistan Devlet Emtia ve Hammadde Borsası’nda (TDEHB) perşembe günü döviz karşılığında gerçekleştirilen ticari işlemlerin toplam tutarı 14 milyon 591 bin 725 ABD doları oldu.

Britanya Virjin Adaları’ndan bir iş adamı, Türkmennebit (Türkmenpetrol) Devlet Kurumu’na bağlı bir fabrikada üretilen KO-20 tipi gaz yağı satın aldı. Sözleşmenin toplam tutarı 14 milyon 56 bin 250 ABD doları oldu. İlgili haber, Türkmenistan Devlet Emtia ve Hammadde Borsası tarafından servis edildi.

Kırgızistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Türkiye iş çevrelerinin temsilcileri, toplam 535 bin 475 ABD doları karşılığında pamuk iplik, çeşitli renklerde ve boyutlarda düzn boyalı pamuksu ürünleri, pamuk elyaf ve rejenere pamuk elyafı satın aldılar.

Ayrıca Türkmenistanlı girişimciler, iç piyasaya yönelik pamuk delinte atığı, pamuk sabun stoğunun damıtılmamış ham yağ asitleri ve pamuk sabun stoğunun ham yağ asitleri alımı için sözleşme yaptılar. Sözleşmelerin toplam tutarı 6 milyon 480 bin manata tekabül etti.

Geçen hafta Türkmenistan Devlet Emtia ve Hammadde Borsası’nda gerçekleştirilen ticari işlemlerin toplam tutarı 83 milyon 643 bin ABD doları oldu.

İlgili diğer haberler

Ocak 1. Hafta: TDEHB’deki ihracat işlemlerinin tutarı $51,3 millyonu aştı
TDEHB’nin pazartesi günkü seansında B tipi üre satışı yapıldı
TDEHB: Yabancı iş adamları pamuk iplik satın aldılar
Aralık 2. Hafta: TDEHB’deki ihracat işlemlerinin tutarı $22,1 milyonu aştı
TDEHB’nin cuma günkü seansında B tipi üre satışı yapıldı
Ocak 2. Hafta: TDEHB’deki ihracat işlemlerinin tutarı $19 milyonu aştı