Türkmenistan’da perakende ticaret hacmi yüzde 9,9 arttı

Türkmenistan’da perakende ticaret hacmi yüzde 9,9 arttı

Türkmenistan’da Ocak-Kasım 2023 döneminde perakende ticaret hacmi 2022 yılının ilgili dönemine kıyasla yüzde 9,9 arttı. İlgili haber, Türkmenistan resmi basını tarafından cuma günü servis edildi.

Türkmenistan Ticaret ve Dış Ekonomik İlişkiler Bakanlığı genelindeki ticaret hacmi, bu dönemde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 100,7 oranında, aynı şekilde ürün imalat hacmi de yüzde 100,7 oranında arttı. Türkmenistan Devlet Emtia ve Hammadde Borsası’nda (TDEHB) ise, yılın ilk 11 ayında 275 ticari seans gerçekleştirildi ve toplam 27 bin 762 ticari sözleşme tescil edildi.

Bu yılın ocak-kasım aylarını kapsayan döneminde Türkmenistan Ticaret ve Sanayi Odası genelinde yapılan çalışmalarının büyüme hızı yüzde 109,9 oldu. Bu yılın ocak-kasım aylarını kapsayan döneminde 26 fuar ve 78 forum düzenlendi.

Türkmenistan Sanayiciler ve Girişimciler Birliği (TSGB) genelinde yılın ilk 11 ayında tarım ve gıda ürünleri üretim hacmi büyüme hızı yüzde 109 oldu, sanayi ürün imalatındaki büyüme hızı ise 109,4 oranına tekabül etti.

İlgili diğer haberler

Ocak-Şubat: Türkmenistanlı girişimciler, üretim planını yüzde 104,1 oranında gerçekleştirdiler
Kazakistanlı iş adamları, iş ziyaretiyle Türkmenistan’a gelecekler
Ocak 1. Hafta: TDEHB’deki ihracat işlemlerinin tutarı $51,3 millyonu aştı
Ocak 2. Hafta: TDEHB’deki ihracat işlemlerinin tutarı $19 milyonu aştı
TDEHB, Türkmenistan Ticaret ve Sanayi Odası’nda mobil borsa ticareti düzenleyecek
TDEHB’deki ihracat işlemlerinin toplam tutarı $15,5 milyona yaklaştı