Gurbanguli Berdimuhamedov’un Rusya’yı ziyareti etmesi bekleniyor

Gurbanguli Berdimuhamedov’un Rusya’yı ziyareti etmesi bekleniyor

Türkmenistan Milli Konsey Halk Meclisi Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov’un resmi ziyaretle Rusya’ya gelmesi bekleniyor. Rusya Federasyonu Federal Meclisi Federasyon Konseyi Başkanı Valentina Matviyenko, pazartesi günü Gurbanguli Berdimuhamedov ile yaptığı telefon görüşmesinde ilgili konuyu dile getirdi.

Türkmenistan resmi medyasında yer alan habere göre, Valentina Matviyenko Rusya’nın 4.dereceli Atavatan İçin Liyakat Nişanı ile ödüllendirilmesinden ötürü Gurbanguli Berdimuhamedov’u kutlarken, bu vesile ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in selamlarını ve tebriklerini iletti.

Taraflar, Türkmenistan-Rusya ilişkilerinin pekiştirilmesinde parlamentolararası işbirliğinin önemli bir birol sahip olduğunu belirterek, iki ülkenin yasama organları arasındaki ilişkilerin daha da geliştirilmesi için hazır olduklarını teyit ettiler.

Ayrıca Türkmenistan ile Rusya’nın arasındaki karşılıklı bağlantıların daha üst seviyelere çıkarılması ve bu bağlantılara önem verilmesini öngören derin stratejik işbirliği bağlarının kurulması özellikle vurgulandı.

Telefon görüşmesinin sonunda taraflar, ikili ilişkilerin karakteristiği olan yüksek düzeydeki karşılıklı anlayışın, tüm işbirliği alanlarında olumlu ilişkilerin geliştirilmesi için sağlam bir temel oluşturacağına olan güvenlerini dile getirdiler.

Türkmenistan ile Rusya arasındaki diplomatik ilişkiler 1992’de kuruldu.

İlgili diğer haberler

Gurbanguli Berdimuhamedov, Rusya Federal Meclisi Federasyon Konseyi Başkanı’yla telefonda görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, 2023'te Gazze için yoğun diplomasi
Türkmenistan 3.300 Metreküpten Fazla Rus Kerestesi İthal Etti
Türkmenistan 3.300 metreküpten fazla rus kerestesi ithal etti
Gurbanguli Berdimuhamedov ile Özbekistan Devlet Başkanı arasında telefon görüşmesi gerçekleşti
Haftanın tarihine bakış
Dünya Liderleri, Türkmenistan Devlet Başkanı’nın doğum gününü kutladılar