Haziran 1. Hafta: Ticari işlemlerin toplam tutarı $83 milyonu aştı

Haziran 1. Hafta: Ticari işlemlerin toplam tutarı $83 milyonu aştı

Türkmenistan Devlet Emtia ve Hammadde Borsası’nda (TDEHB) geçtiğimiz hafta döviz karşılığında gerçekleştirilen ticari işlemlerin toplam tutarı 83 milyon ABD dolarını aştı. İlgili haber, Türkmenistan resmi medyasında pazartesi günü yer aldı.

Büyük Britanya, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Türkiyeli iş adamları, döviz karşılığında Türkmenbaşı Petrol Rafinerileri Fabrikalar Kompleksi tarafından üretilen uçak yakıtı, hidro temizlenmiş dizel yakıt ve petrol koku satın aldılar.

Türkmenhimiýa (Türkmenkimya) Devlet Kurumu’na bağlı fabrikada üretilen ECO-93 tipi araç benzini ve Seydi Petrol Rafineri Kompleksi’nde üretilen sıvılaştırılmış doğalgaz BAE, Türkiye ve Afganistan iş çevrelerinin temsilcileri ile yapılan ihracat sözleşmesinin temelini oluşturdu.

Ayrıca Hindistan, Türkiye, Kazakistan, Kırgızistan ve Afganistanlı iş adamları, döviz karşılığında pamuk iplik ve pamuksu ürün çeşitlerini satın aldılar.

Hindistan, Türkiye ve Kazakistanlı iş adamları, toplam 15 milyon manatın üzerinde bir tutarda pamuk iplik alımı gerçekleştirdiler. Türkmenistanlı girişimciler, iç pazara yönelik toplam 95 milyon 880 bin manatın üzerinde bir tutarda utye (pamuk parçası) ve el dokuması halıları satın aldılar.

Geçtiğimiz hafta Türkmenistan Devlet Emtia ve Hammadde Borsası’nda 30 ticari işlem kayıt altına alındı.

İlgili diğer haberler

Ocak 1. Hafta: TDEHB’deki ihracat işlemlerinin tutarı $51,3 millyonu aştı
TDEHB’de perşembe günü gerşekleştirilen işlemlerin toplam tutarı $14,5 milyonu aştı
TDEHB’deki ihracat işlemlerinin toplam tutarı $15,5 milyona yaklaştı
TDEHB’nin pazartesi günkü seansında B tipi üre satışı yapıldı
Aralık 3. Hafta: TDEHB’deki ihracat işlemlerinin tutarı $18,1 milyonu aştı
Kasım 4. Hafta: TDEHB'deki işlemlerin toplam tutarı $50,8 milyonu aştı
TDEHB’nin cuma günkü seansında B tipi üre satışı yapıldı