Japonya’da Türkmenistan’ın Ticaret Evi’ni açma olasılıkları değerlendiriliyor

Japonya’da Türkmenistan’ın Ticaret Evi’ni açma olasılıkları değerlendiriliyor

Türkmenistan Dışişleri Bakanı Raşid Meredov başkanlığındaki Türkmenistan heyeti, Tokyo’ya gerçekleştirmiş olduğu çalışma ziyaretinde, 22-23 Ocak 2024 tarihlerinde Japonya Dış Ticaret Örgütü (JETRO) İcra Direktörü ve Başkanı Ishiguro Norohiko ile bir araya geldi. Görüşmede taraflar, Japonya’da Türkmenistan’ın Ticaret Evi’ni açma olasılıklarını ele aldılar.

JETRO temsilcileri ile gerçekleşen görüşmede, Türkmenistan’da JETRO Temsilciliği’ni açma olasılıklarıyla ilgili görüş alışverişi yapıldı. Ayrıca bu yılın ilk yarısında, Türkmenistan tarafının JETRO ile ortaklıkta bir iş forumu düzenleme arzusu dile getirildi. İglili gelişme, Türkmenistan Dışişleri Bakanlığı tarafından servis edildi.

Bunun yanında Türkmenistan heyeti, Japonya İhracat ve Yatırım Sigortacılığı Örgütü (NEXI) İcra Direktörü ve Başkanı Asuo Kuroda ile de bir araya geldi.

Görüşme sırasında yatırım alanındaki işbirliğinin yeni yönleri, özellikle de Türkmenistan’daki önemli projelerin finansmanına çeşitli yatırımları çekme olasılıkları masaya yatırıldı.

Türkmenistan Dışişleri Bakanı Raşid Meredov ile Japonya Dışişleri Bakanı Yoko Kamikawa arasında 23 Ocak 2024’te Tokyo’da yapılan görüşmede, bu yıl içinde iki ülkenin Devlet Başkanları arasında bir görüşme düzenlenmesinin uygun olacağı kaydedildi.

İlgili diğer haberler

Türkmenistan ve Japonya Devlet Başkanları arasında bir görüşme düzenlenmesi planlanıyor
Türkmenistan ile Japonya, Orta Asya + Japonya Zirvesi’nin organizasyonunu görüştü
Türkmenistan heyeti, Japon iş çevrelerinin temsilcileriyle bir araya geldi
Türkmenistan heyeti Japonya’ya bir çalışma ziyareti gerçekleştiriyor
Türkmenistan Dışişleri Bakanı, Japonya’da karşılıklı ticari ve ekonomik ilişkileri görüştü
Türkmenistan ile Japonya arasında birçok işbirliği anlaşması imzalandı