Türkmenistan heyeti Japonya’ya bir çalışma ziyareti gerçekleştiriyor

Türkmenistan heyeti Japonya’ya bir çalışma ziyareti gerçekleştiriyor

Türkmenistan Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı, Dışişleri Bakanı Raşid Meredov başkanlığındaki Türkmenistan heyeti, 22-23 Ocak 2024 tarihleri arasında Japonya’ya bir çalışma ziyareti gerçekleştiriyor.

Türkmenistan Dışişleri Bakanlığı’ndan pazartesi günü yapılan açıklamaya göre, ziyaret çerçevesinde Hükümet, Parlamento, ilgili Bakanlıklar ve kurumlar, finans, ihracat-kredi kuruluşlarının yöneticileri ve önde gelen Japon şirketleri ile görüşmeler yapılması planlanıyor.

Ziyaret kapsamında gerçekleştilecek olan toplantıların gündemi, devletlerarası diyalogun güçlendirilmesi, parlamentolararası işbirliği yoluyla ilişkilerin genişletilmesi, siyasi ve diplomatik etkileşimin daha da geliştirilmesi, ticaret ve ekonomik işbirliğinin yanı sıra bilim ve eğitim alanlarında bağların derinleştirilmesi ile ilgili konulara odaklanacak.

Türkmenistan heyetinin Japonya’ya bir önceki ziyareti Aralık 2023’te gerçekleşti. Bu ziyaret sırasında Türkmenhimiýa (Türkmenkimya) Devlet Kurumu ile Japonya’nın Kawasaki Heavy Industries Ltd. şirketi arasında iki anlaşma imzalanmış ve Türkmenistan ile Japonya’nın havacılık departmanlarının temsilcileri Tokyo’da iki ülke arasında doğrudan uçuşların başlatılmasını görüşmek üzere bir toplantı gerçekleştirmişti.

İlgili diğer haberler

Türkmenistan ve Japonya Devlet Başkanları arasında bir görüşme düzenlenmesi planlanıyor
Türkmenistan heyeti, Japon iş çevrelerinin temsilcileriyle bir araya geldi
Japonya’da Türkmenistan’ın Ticaret Evi’ni açma olasılıkları değerlendiriliyor
Türkmenistan ile Japonya, Orta Asya + Japonya Zirvesi’nin organizasyonunu görüştü
Haftanın tarihine bakış
Japonya'nın NEXI Ajansı, Türkmenistan'daki projelerin finansmanına katılmaya hazır olduğunu onayladı