Türkmenistan ve Japonya Devlet Başkanları arasında bir görüşme düzenlenmesi planlanıyor

Türkmenistan ve Japonya Devlet Başkanları arasında bir görüşme düzenlenmesi planlanıyor

Türkmenistan Dışişleri Bakanı Raşid Meredov ile Japonya Dışişleri Bakanı Yoko Kamikawa arasında 23 Ocak 2024’te Tokyo’da yapılan görüşmede, bu yıl içinde iki ülkenin Devlet Başkanları arasında bir görüşme düzenlenmesinin uygun olacağı kaydedildi.

Türkmenistan Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, görüşme sırasında Orta Asya + Japonya Diyaloğu’na katılımcı ülkelerin ikinci zirvesini düzenlemekle ilgili konular görüşüldü. Ayrıca bu yıl parlamento temsilcilerinin gerçekleştirecekleri ziyaretlerle ilgili de görüş alışverişi yapıldı.

Diplomatlar stratejik, istikrarlı ve uzun vadeli niteliklere sahip ticari ve ekonomik ilişkilerin gelişiminden duydukları memnuniyetle kaydettiler.

Türkmenistan Dışişleri Bakanı Raşid Meredov ile Japonya Dışişleri Bakanı Yoko Kamikawa arasında gerçekleşen görüşmeler sırasında, dijital sistem ve bilgi teknolojileri, çevrenin korunması ve iklim değişikliği gelecek vaat eden işbirliği alanları olarak tanımlandı.

Görüşmelerin sonuçlarına ilişkin, Türkmenistan Dışişleri Bakanlığı ile Japonya Dışişleri Bakanlığı arasında 2024-2026 İşbirliği Programı imzalandı.

İlgili diğer haberler

Türkmenistan Dışişleri Bakanı, Japonya’da karşılıklı ticari ve ekonomik ilişkileri görüştü
Japonya Dış Ticareti Geliştirme Teşkilatı’na Türkmenistan’da ofis açması teklif edildi
Türkmenistan heyeti Japonya’ya bir çalışma ziyareti gerçekleştiriyor
Türkmenistan heyeti, Japon iş çevrelerinin temsilcileriyle bir araya geldi
Türkmenistan ile Japonya, Orta Asya + Japonya Zirvesi’nin organizasyonunu görüştü
Japonya’da Türkmenistan’ın Ticaret Evi’ni açma olasılıkları değerlendiriliyor